Toolkit

De Media Ukkie Dagen vonden plaats van 25 maart t/m 1 april 2022. Organisaties lieten zien dat ze meededen aan de campagne. Online werd aandacht gevraagd met #MUD22. In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en inspiratie.

De Media Ukkie Dagen vinden in 2023 plaats van 24 t/m 31 maart.

Offline materiaal

Deze handige materialen kun je inzetten voor, tijdens of na de Media Ukkie Dagen. Alle materialen zijn vrij beschikbaar om te downloaden. Heb je vragen over de beschikbare materialen? Neem dan gerust contact met ons op.

Campagneposters

Activiteitenposters

Plaats je eigen activiteiten en logo’s op de poster.

   Online materiaal

   Logo’s

   Sociale Media

   Besteed aandacht aan de Media Ukkie Dagen via je sociale media kanalen met de #MUD22.

   Instagram (vierkant, png)

   Instagram en Facebook Stories

   Facebook, Twitter, LinkedIn (liggend, png)

   Foto's ouders en kinderen

   Foto's gerelateerd de Media Ukkie Dagen mogen alleen gebruikt worden binnen de campagne. De afbeeldingen mogen niet gebruikt worden in andere uitingen over kinderen/media.

   Teksten

   Lettertypes

     Tips voor professionals

     Op zoek naar inspiratie voor jouw activiteit? Bekijk de tips voor professionals. Hier vind je leestips, handige tools en geschikte apps.

     Tips voor professionals

     Mediasmarties WegWijzers

     Speciaal voor de #MUD22 zijn er twee WegWijzers ontwikkeld. Ook na de week kun je deze tips en tricks inzetten. Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is.

     Downloaden of bestellen

     Landelijke kaart

     Organiseer een activiteit

     Tijdens de Media Ukkie Dagen werden er veel activiteiten georganiseerd. Bekijk op de landelijke kaart wat er zoal te doen was.

     Bekijk de kaart

     De MediaDiamant

     De MediaDiamant is een handige wegwijzer voor ouders en opvoeders, met concrete tips om kinderen mediawijs op te laten groeien.

     Informatie en downloads

     Iene Miene Media 2022

     Iene Miene Media

     Het Iene Miene Media-onderzoek 2022 werd tijdens de #MUD22 weer gepubliceerd! Hét jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van kinderen van 0-6 jaar. Bekijk de resultaten.

     Lees het onderzoek