Toolkit

De Media Ukkie Dagen vonden plaats van 24 t/m 31 maart 2023. Online werd aandacht gevraagd met #MUD23. In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en inspiratie. In aanloop naar de campagne wordt de toolkit steeds meer gevuld.
Doe je volgend jaar ook mee? Noteer 5 t/m 12 april 2024 vast in je agenda!

Offline materiaal

Deze handige materialen kun je inzetten voor, tijdens of na de Media Ukkie Dagen. Alle materialen zijn vrij beschikbaar om te downloaden. Heb je vragen over de beschikbare materialen? Neem dan gerust contact met ons op.

Campagneposters

Activiteitenposters

Plaats je eigen activiteiten en logo's op de posters.

Wil je de activiteitenposters graag aanpassen met je eigen logo en informatie? Dat kan! Gebruik daarvoor deze website.

Flyer: Bewegen met media? Zo kan het.

Download de tien tips om te bewegen met media en deel deze uit. De tips zijn beschikbaar in zes talen.

Stappenplan activiteit organiseren

Download het stappenplan en krijg tips om op een eenvoudige manier een activiteit te organiseren. Maak ook gebruik van de speciale PowerPoint presentatie.

Online materiaal

Logo's

Sociale media

Besteed aandacht aan de Media Ukkie Dagen via je sociale media kanalen met de #MUD23. Hieronder hebben we voorbeeldposts geschreven rondom de tien tips. Zo kun je gemakkelijk elke dag een tip uitlichten via je eigen sociale media. Wil je liever algemeen iets posten over de Media Ukkie Dagen? Gebruik dan de algemene informatieteksten.

Instagram (vierkant)

Instagram en Facebook stories

Facebook, Twitter, LinkedIn (liggend)

Foto's ouders en kinderen

Foto's gerelateerd aan de Media Ukkie Dagen mogen alleen gebruikt worden binnen de campagne. De afbeeldingen mogen niet gebruikt worden in andere uitingen over kinderen/media.

Teksten

Font

Tips voor professionals

Op zoek naar inspiratie voor jouw activiteit? Bekijk de tips voor professionals. Hier vind je leestips, handige tools en geschikte apps.

Tips voor professionals

Wijzer in Digitale Balans

Wijzer in Digitale Balans

Wil jij het gesprek aangaan over digitale balans? Gebruik dan deze Wijzer. Het biedt houvast bij het vinden van een digitale balans.

Meer informatie

Landelijke kaart

Organiseer een activiteit

Tijdens de Media Ukkie Dagen werden er veel activiteiten georganiseerd. Bekijk op de landelijke kaart wat er zoal te doen was.

Bekijk de kaart

De MediaDiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer voor ouders en opvoeders, met concrete tips om kinderen mediawijs op te laten groeien.

Informatie en downloads