Toolkit

In de toolkit vind je posters, afbeeldingen, tekst en beeld voor sociale media, voorbeeldnieuwsbrieven en andere inspiratie. Deze handige materialen worden ingezet voor, tijdens of na de Media Ukkie Dagen. 

Voor nu zijn Media Ukkie Dagen 2024 zijn voorbij. Maar ook in 2025 besteden we tijdens de Media Ukkie Dagen weer volop aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De #MUD25 vindt plaats van 4 t/m 11 april. Het thema van de volgende editie is ‘Samen met media’. Doet jouw organisatie (weer) mee?

Alle materialen zijn nu nog beschikbaar om te downloaden. Heb je vragen over de beschikbare materialen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Offline materiaal

Campagneposters

Activiteitenposters

Plaats je eigen activiteiten en logo's op de posters.

Wil je de activiteitenposters graag aanpassen met je eigen logo en informatie? Dat kan! Gebruik daarvoor deze website.

Flyer: Ontspannen met media? Zo kan het.

Download de tien tips om te ontspannen met media en deel deze uit. De tips zijn beschikbaar in zes talen.

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn de 10 tips voor thuis geanimeerd. Download de video's en deel ze binnen jouw netwerk en met opvoeders.

Iene Miene Media 2024

Factsheet Kennissessie

Online materiaal

Logo's

Sociale media

Besteed aandacht aan de Media Ukkie Dagen via je sociale media kanalen met de #MUD24.  Gebruik de algemene informatieteksten hieronder.

Hieronder vind je voorbeeldposts voor sociale media rondom het Iene Miene Media-onderzoek. Uit het onderzoek hebben we vier interessante highlights opgesteld die je kan delen met je netwerk. Gebruik de teksten en bijhorende afbeeldingen hieronder.

Instagram (vierkant)

  Instagram en Facebook stories

  Facebook, X, LinkedIn (liggend)

  Foto's (groot)ouders en kinderen

  Foto's gerelateerd aan de Media Ukkie Dagen mogen alleen gebruikt worden binnen de campagne. De afbeeldingen mogen niet gebruikt worden in andere uitingen over kinderen/media.

  Stappenplan activiteit organiseren

  Download het stappenplan en krijg tips om op een eenvoudige manier een activiteit te organiseren. Maak ook gebruik van de speciale PowerPoint presentatie.

  Teksten

   Font

   Tips voor professionals

   Op zoek naar inspiratie voor jouw activiteit? Bekijk de tips voor professionals. Hier vind je leestips, handige tools en geschikte apps.

   Bibliotheken

   Kinderopvang

   Opvoeding

   Onderwijs

   Buurtwerk

   Gemeenten

   Iene Miene Media

   Uit het Iene Miene Media-onderzoek blijkt dat 91% van ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar digitale media in zet om tijd voor zichzelf te hebben. Benieuwd naar alle resultaten?

   Bekijk het onderzoek

   Wijzer in Digitale Balans

   Wijzer in Digitale Balans

   Wil jij het gesprek aangaan over digitale balans? Gebruik dan deze Wijzer. Het biedt houvast bij het vinden van een digitale balans.

   Meer informatie

   Landelijke kaart

   Organiseer een activiteit

   Tijdens de Media Ukkie Dagen werden er veel activiteiten georganiseerd. Bekijk op de landelijke kaart wat er zoal te doen was.

   Bekijk de kaart

   De MediaDiamant

   De MediaDiamant is een handige wegwijzer voor ouders en opvoeders, met concrete tips om kinderen mediawijs op te laten groeien.

   Meer informatie