Swipe

Het is goed om betrokken te zijn wanneer een kind gebruikmaakt van media. Maar wat kan een kind al en welke app, site of boek is dan geschikt? Het is belangrijk om te kijken naar de interesses én belevingswereld van een kind. Onderstaande tips geven inzicht en informatie over waar je op kunt letten bij het beoordelen van media.


Waar vind ik welke apps, filmpjes en boekjes die geschikt zijn voor mijn kind?


BookaBooka

GERICHT OP 0 JAAR EN OUDER

Met BookaBooka laat je je kind verantwoord los in een wereld aan prentenboeken! Met 100+ prentenboeken en diverse voorleesstemmen is er genoeg te kiezen.

Meer informatie

Troovie

GERICHT OP 4 TOT 10 JAAR

Zorg ervoor dat je kind niet alleen maar bezig is met media. Met de app Troovie kan je een leuke speur- en puzzeltocht maken. Start bijvoorbeeld thuis en laat de kinderen een leuk avontuur beleven.

Meer informatie

SchoolTV voor ukkies

Verschillende leeftijden

Muziek maken, rekenen, woorden leren, oriënteren op de wereld: de filmpjes van SchoolTV helpen jonge kinderen op verschillende manieren in de ontwikkeling.

Ga naar SchoolTV

Stop Motion filmpjes

5 jaar en ouder

Ga samen een stop motion filmpje te maken. Kun je bijvoorbeeld een steen laten veranderen in een dier? Gebruik de app Easy Stop Motion en maak samen stap voor stap de video.

Download de app

Applab

GERICHT OP 3 jaar en ouder

In de AppLab staan een selectie van apps die door Cinekid onafhankelijk beoordeeld zijn en aanbevolen, als hulpmiddel om mooie, creatieve, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor jonge kinderen.

Meer informatie

Kinderpodcasts

GERICHT OP 3 TOT 6 JAAR

De kinderpodcasts zijn gratis en met de grootste zorg samengesteld. Kinderen hebben de beschikking over een veilig en (educatief) verantwoord aanbod kinderpodcasts. Ze duiken even helemaal weg in een luisterboek, verhaal, of gesprek alsof ze er echt bij zijn.

Ga naar de podcasts

De Jeugdbibliotheek

GERICHT OP 0 TOT 6 JAAR

De Jeugdbibliotheek biedt de Prentenboek Top 10, de leukste luisterboekjes, e-books en de favoriete series van je ukkie aan. Bekijk de website voor het gehele overzicht.

Meer informatie

QuiverVision

GERICHT OP 0 TOT 6 JAAR

Laat je kleurplaten tot leven komen met de Quiver 3D App! Print samen met je ukkie een mooie kleurplaat uit, kleur hem in en geniet van de mogelijkheden.

Meer informatie

Voorleesfilmpjes

GERICHT OP 0 TOT 6 JAAR

De Bibliotheek biedt diverse voorleesfilmpjes aan voor kinderen. De filmpjes komen van Bereslim, de Voorleeshoek, Schooltv en Wepboek. De filmpjes zijn gratis voor leden.

Meer informatie

Bereslim

GERICHT OP 3 TOT 7 JAAR

Bereslim is een aanbieder van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid en het leergedrag van peuters & kleuters.

Bekijk wat je kind leuk vindt

De Voorleeshoek

0 tot 10 jaar

De Voorleeshoek is een online platform met voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Wekelijks komen er nieuwe voorleesverhalen online. De verhalen zijn een combinatie van prenten en muziek.

Meer informatie

Chrome Music Lab

4 jaar en ouder

Ga creatief aan de slag en maak samen muziek. Met Chrome Music Lab kun je op een experimentele manier muziek maken en ontdekken.

Meer informatie

Brikki de Leeuw

4 jaar en ouder

Brikki helpt kinderen hun fantasie gestalte te geven. Met Brikki maken ze hun eigen boekjes, filmpjes en zelfs hun eigen televisie.

Meer informatie

Zappelin app

twee tot zes jaar

In de Zappelin app kun je filmpjes kijken, spelletjes spelen, liedjes uisteren, knutselen  en podcasts luisteren. Ook kunnen ouders een wekker zetten in app om zo de schermtijd van hun kind in de gaten te houden. 

Download de app

Squla

GERICHT OP 1,5 TOT 6 JAAR

Met de educatieve quizzen van Squla kan je nieuwsgierige peuter of kleuter spelen en leren tegelijk. Stimuleer de ontwikkeling en laat ze kennismaken met letters, cijfers en de wereld!

Meer informatie

FUNDELS

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Kijk samen met je ukkie naar de leuke animaties

Naar de prentenboeken

Booxalive

1 jaar en ouder

Booxalive staat vol digitale prentenboeken, kinderpoëzie en vele andere content voor kids. Lezen blijft ondanks de “iMaatschappij” erg belangrijk. Booxalive biedt wat de naam inhoudt: “levende boeken”.

Meer informatie

Overzicht van informatiekanalen