Tips voor thuis

Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik of een swipe bevinden ze zich in een andere wereld, maar hoe zorg je ervoor dat deze wereld aansluit bij de ontwikkeling en de belevingswereld van een kind? En hoe begeleid je een kind daar stap voor stap in? Kortom, hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling? Ga aan de slag met de tips en krijg antwoord op bovenstaande vragen.

Swipe

Het is goed om betrokken te zijn wanneer een kind gebruikmaakt van media. Maar wat kan een kind al en welke app, site of boek is dan geschikt? De tips geven inzicht en informatie over waar je op kunt letten bij het beoordelen van media.

Swipe

Vader en dochter met media

Stap

De meeste dreumesen, peuters en kleuters vinden televisie kijken en spelen met een tablet erg leuk en interessant. Ze kunnen er ook echt iets van leren als je ze stap voor stap begeleid. Maar hoe doe je dat precies? Bekijk deze praktische tips en tricks.

Stap

Moeder en kind met media

Sprong

De beloftes van educatieve apps en programma’s vliegen om je oren, maar wat kan een kind er echt van opsteken? Hoe kan je media inzetten zodat een kind er iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling? Deze tips helpen je daarbij.

Sprong