1. Hoe ga ik om met het mediagebruik van mijn kind nu we veel samen thuis zijn?

De afgelopen tijd zaten veel gezinnen thuis. Veel kleintjes kunnen gelukkig weer naar de opvang of school, maar veel andere activiteiten mogen nog niet doorgaan. Veel ouders geven dan ook aan dat de coronacrisis een impact heeft op het mediagebruik van hun kinderen. Kinderen spelen minder met andere kinderen en brengen meer tijd door achter een beeldscherm, maar hoe voorkom je dat je kind te lang achter een beeldscherm zit? Hoe zorg je voor structuur? En waar beleef je samen plezier aan? Hopelijk helpen deze tien manieren je op weg.

Aan de slag!

Digitale tips voor de thuisbasis

GERICHT OP 0 JAAR TOT 6 JAAR 

Een online overzicht met digitale tips voor thuis. Goed voor afwisseling, ontwikkeling van digitale vaardigheden en extra inzetten op taal.

Meer informatie

Nederlands Jeugdinstituut

Mediagebruik

GERICHT OP 0 JAAR EN OUDER

Door de huidige thuisblijfsituatie neemt in veel gezinnen de schermtijd toe. Hoe ga je hier als ouder mee om?

Het NJi geeft je handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Meer informatie

MediaWolk

GERICHT OP 0 TOT 6 JAAR

Wil je graag met je partner of medeopvoeder praten over de rol van media in de opvoeding en weet je niet hoe je moet beginnen? Gebruik de mediawolk en laat je inspireren door de vele vragen.

Download de kaart

Dit antwoord is samengesteld door Opvoeden.nl en de GroeiGids. Voor meer betrouwbare informatie over mediaopvoeding kun je terecht op deze websites.