Professionals en organisaties

Ieder jaar spelen bibliotheken, de kinderopvang, opvoedorganisaties en basisscholen een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie dagen. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de activiteiten die plaatsvinden door het hele land. Doet jouw organisatie dit jaar weer mee?

Nieuw Iene Miene Media-onderzoek

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt het Iene Miene Media-onderzoek 2021 weer gepubliceerd!
Hét jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van kinderen van 0-6 jaar.

Eerdere onderzoeken

Zet de
MediaDiamant in

De MediaDiamant is een handige wegwijzer voor ouders en opvoeders, met concrete tips om kinderen mediawijs op te laten groeien. Deel de brochure en tips voor kinderen van 0-5 jaar of die van 6-8 jaar.

Info en downloads

Gebruik het campagnemateriaal

Laat zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen! In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en inspiratie. De toolkit wordt in de loop naar de campagne verder aangevuld.

Naar de toolkit

Online activiteit organiseren? Lees de tips

Door de Corona-maatregelen is het lastiger om een fysieke activiteit te organiseren. Een alternatief om je aanbod en kennis te laten zien is door het organiseren van online of hybride (zowel fysiek als online) activiteit.

We hebben handige tips en nuttige tools voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het stappenplan en de tips

Bibliotheken

Tijdens de Media Ukkie Dagen spelen bibliotheken een belangrijke rol om ouders en opvoeders te helpen met vragen over opvoeden en media. En om het veelzijdige media-aanbod van de bibliotheek onder de aandacht te brengen bij gezinnen.

Naar de pagina voor bibliotheken

Kinderopvang

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voorschool, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de BSO. Daar wordt de tablet steeds meer ingezet om samen te lezen, spelen of zingen. Hoe zet je als kinderopvang media in, zodat kinderen er plezier aan beleven, ervan leren en veilig zijn?

Naar de pagina voor de kinderopvang

Opvoedspecialisten

Hoe kun je als opvoeder in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? CJG’s, opvoedspecialisten en mediacoaches spelen een belangrijke rol in het overbrengen en delen van deze informatie. Juist nu zorgen we er samen voor dat jonge gezinnen de weg vinden naar antwoorden, praktische tips en handig materiaal over mediaopvoeding.

Naar de pagina voor opvoeding

Leraren

Al in de kleuterklas komen kinderen in aanraking met media zoals het digibord, educatieve apps en boekjes. Daarom speelt de school een belangrijke rol in de mediaopvoeding. Hoe zet je als leraar media bewust in om je les te verrijken?

Naar pagina voor het onderwijs