Professionals en organisaties

Ieder jaar spelen bibliotheken, de kinderopvang, opvoedorganisaties, gemeenten, basisscholen en social workers een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie Dagen. Ook dit jaar was een groot onderdeel van de campagne de activiteiten die plaatsvonden door het hele land.

Laat je inspireren door de verschillende werkvelden en ga nog steeds aan de slag met mediaopvoeding.

De Media Ukkie Dagen vinden van 4 t/m 11 april 2025 plaats. Doet jouw organisatie (weer) mee?

Bekijk de handige tips en tools op Gro-up die kinderen vanaf jonge leeftijd wegwijs maken in de wereld van media!Verslag Kennissessie Van prikkels tot rust

Op 20 maart heeft Netwerk Mediawijsheid een online Kennissessie georganiseerd ter voorbereiding op de Media Ukkie Dagen. Het doel? Professionals die werken met ouders en jonge kinderen te voorzien van diepgaande kennis en praktische tips. Heb je de Kennissessie gemist of wil je je geheugen opfrissen? Lees dan dit verslag.

» Lees hier de factsheet van de Kennissessie

Naar het verslag

Image


Landelijke kaart

Doe ook mee!

Tijdens de #MUD24, worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Wil jij als professional in je werkveld, door middel van tips of leuke activiteiten, aanhaken op het thema: Ontspannen met Media? Meld je activiteit aan.

Activiteit aanmelden


Kick-off

Deel de tips

Wil jij ouders en verzorgers ondersteunen bij het ontspannen met media? Deel dan deze laagdrempelige tien tips. De tips zijn beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels, Turks, Frans, Oekraïens en Arabisch. Laat je inspireren.

Naar de tips


Kind op smartphone

Toolkit

Wil je gemakkelijk aandacht besteden aan de Media Ukkie Dagen? Maak dan gebruik van de gratis toolkit. Hang de poster op, deel de (voorbeeld)posts op sociale media, schrijf een (blog)artikel of maak een nieuwsbrief over het thema. 

Bekijk de toolkit