Professionals en organisaties

Ieder jaar spelen bibliotheken, de kinderopvang, opvoedorganisaties, gemeenten, basisscholen en social workers een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie Dagen. Een groot onderdeel van de campagne zijn de activiteiten die plaatsvinden door het hele land. Doet jouw organisatie dit jaar weer mee?

De Media Ukkie Dagen vinden van 24 t/m 31 maart 2023 plaats.

Iene Miene Media 2023

NIEUW: Onderzoek

Uit het verdiepend Iene Miene Media-onderzoek van 2023 blijkt dat de officiële richtlijnen omtrent mediagebruik voor kinderen van 0 t/m 6 jaar steeds meer overschreden worden. Benieuwd naar alle resultaten van het nieuwe onderzoek van 2023?

Lees het hier

Activiteitenkaart

Meld je activiteit aan

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Organiseert jouw organisatie ook een activiteit? Meld 'm dan aan op de landelijke kaart. Of wijs ouders en opvoeders op de activiteiten in de buurt.

Activiteit aanmelden

Kind op smartphone

Toolkit

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er gratis downloadbare materialen ontwikkeld zoals de campagneposter en het logo. Hang jij de poster ook alvast op? Of laat online weten dat jullie deelnemen aan de campagne. Laat je inspireren door het aanbod.

Bekijk de toolkit

Aan de slag

Bibliotheken

Bibliotheken

Tijdens de Media Ukkie Dagen spelen bibliotheken een belangrijke rol om ouders en opvoeders te helpen met vragen over opvoeden en media. Daarnaast is dit een mooie manier om het veelzijdige media-aanbod van de bibliotheek onder de aandacht te brengen bij gezinnen.

Naar de pagina voor bibliotheken

Kinderopvang

Kinderopvang

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voorschoolse en buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf. Daar wordt de tablet steeds meer ingezet om te lezen, spelen of zingen. Hoe zet je als kinderopvang media in, zodat kinderen er plezier aan beleven, ervan leren en veilig zijn? 

Naar de pagina voor de kinderopvang

Social workers

Buurtwerkers

Als buurtwerker ondersteun je de bewoners in de buurt in hun dagelijks leven. Media spelen een steeds grotere rol in het gezin en in de wijk. Ouders en opvoeders kunnen de ondersteuning van buurtwerkers goed gebruiken bij de balans in mediagebruik. Maar hoe help je ze hierbij? En wat zijn handige gespreksstarters?

Naar pagina voor buurtwerk

Gemeenten

Gemeenten

Gemeenten spelen een belangrijke rol om ouders en opvoeders te helpen met vragen rondom mediaopvoeding. Wat kun je als JOGG regisseur of gemeente doen voor kinderen, ouders en opvoeders of het onderwijs rondom dit thema? Laat je inspireren door de waardevolle tips en informatie.

Naar de pagina voor gemeenten

Leraren

Leraren

Al in de kleuterklas komen kinderen in aanraking met media zoals het digibord, educatieve apps en boekjes. Daarom speelt de school een belangrijke rol in de mediaopvoeding. Hoe zet je als leraar media bewust in om je les te verrijken zodat kinderen er plezier aan beleven, ervan leren en veilig zijn?

Naar pagina voor het onderwijs

professionals

Opvoedspecialisten

Hoe kun je als opvoeder in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? CJG’s, opvoedspecialisten, mediacoaches en andere professionals spelen een belangrijke rol in het overbrengen en delen van deze informatie.

Naar de pagina voor opvoeding