Mediamomentje van de dag

Het is een ongewone tijd en in veel gezinnen wordt meer gebruik gemaakt van media. Schermtijd is vaak een feest, maar hoe zorg je dat het leuk én veilig is? En hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding?

Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) kreeg je daarom iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met je kind.

Mediamomentje van de dag:
Extra tips

Tijdens de Media Ukkie Dagen ben je aan de slag gegaan met de rol van boekjes, tablets of tv binnen de opvoeding. Je hebt onder andere gekeken naar je eigen mediagebruik, media ingezet om samen te bewegen en je bent thuis het gesprek aangegaan. Wil je alle mediamomentjes nog eens rustig doorlezen? Bekijk dan op deze pagina alle ‘Mediamomentjes van de dag’ terug.

Ben je op zoek naar nog meer variatie en tips? Ga aan de slag met de tips om samen te lezen, kijken, luisteren en doen, de Mediatips voor thuis van Mediasmarties of neem contact op met je lokale bibliotheek.


Alle Mediamomentjes op een rij


Media Ukkie Dagen 2021

Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Meer informatie

Bekijk de tips

Bekijk de tips

Heb je vragen over geschikte apps, filmpjes en boekjes voor je kind? Ben je op zoek naar adviezen over schermtijd en beeldschermgebruik? Of zoek je tips om je kind veilig te begeleiden in de online wereld? Ga dan naar ons overzicht met tips en adviezen.

Bekijk de tips

Wat is er te doen

Wat is er te doen

Tijdens de Media Ukkie Dagen werden door heel het land activiteiten georganiseerd. In verband met de coronacrisis en de gedeeltelijke lockdown vonden veel activiteiten online plaats. Kijk snel op de kaart welke evenementen er dit jaar plaatsvonden.

Bekijk de activiteiten