Over de campagne

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. De Media Ukkie Dagen geven tips, kennis en inspiratie om slimmer, gezonder en beter gebruik te maken van media in de opvoeding. Daarbij is het beperken van langdurig stilzitten en regelmatig bewegen belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van jonge kinderen. Uit het verdiepende onderzoek van dit jaar zien we dat mediagebruik en stilzitten steeds meer toeneemt. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor balans en hoe je media juist kunt inzetten om bewegen te stimuleren. Kleine aanpassingen in het mediagebruik kunnen al een groot effect hebben en nadelige gevolgen beperken. Kom in beweging en ga samen met jouw (klein)kind naar een activiteit bij jou in de buurt en laat je inspireren door de laagdrempelige tips voor meer balans en beweging mét media.Bekijk wat er
door het land
te doen was

 
 
Balans: bewegen met media

Tien tips

Bewegen mét media? Zo kan het! Met deze tien tips kun je op een eenvoudige manier een balans creëren tussen stilzetten en actief bezig zijn, met en zonder media. De tips zijn beschikbaar in zes talen.

Naar de tips

Poster

Dobbelspel

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen heeft gro-up een dobbelspel ontwikkeld. Met het Media & Bewegen dobbelspel kun je samen met je ukkie op een leuke manier aan de slag met balans.

Meer informatie

Landelijke kaart

Activiteitenkaart

Tijdens de Media Ukkie Dagen werden er door het hele land mediawijze activiteiten georganiseerd. Bekijk wat er te doen was en houd de website van je lokale bibliotheek in de gaten. 

Naar de kaart

Balansbord

Balansbord

Humankind heeft een familie-editie van het balansbord ontwikkeld. Gaan jullie de challenge aan? De uitkomst is niet goed of fout, maar geeft jullie een duidelijk inzicht in jullie activiteiten.

Meer informatie

 
 

Bekijk de resultaten van het verdiepend Iene Miene Media-onderzoek 2023