Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2021 werd aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Swipe, stap, sprong

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Vind jij dit ook belangrijke onderwerpen of maak jij je hier ook zorgen over? Kom ook in actie en sluit met jouw bibliotheek, onderwijsinstelling, kinderopvang of opvoedorganisatie aan bij de Media Ukkie Dagen en organiseer een activiteit, maak (les)materiaal of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp.


Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21


Bezoek een van
de vele online activiteiten

 
 
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Webinar gemist?

Maak jij je wel eens zorgen over de schermtijd van je kind en worstel je met het vinden van een goede balans? Kijk dan het webinar 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' van woensdagavond 31 maart terug en ontvang praktische tips.

Bekijk het webinar

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Mediamomentje

Schermtijd is vaak een feest, maar hoe zorg je dat het leuk én veilig is? Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) kreeg je daarom iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met je kind.

Aan de slag

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Tips voor thuis?

Hoelang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten? Hoe houd ik grip op het beeldschermgebruik van mijn kind? Of hoe weet ik welke boekjes, films en spelletjes geschikt zijn voor mijn kind? Krijg antwoord, tips en adviezen.

Ga naar de tips

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Professionals

Werkzaam in de kinderopvang, het onderwijs, de bibliotheek of werk je op een andere manier met jonge kinderen? Ga ook aan de slag met mediaopvoeding en gebruik de WegWijzers of de tips voor professionals.

Naar professionals

 
 

“Ouders positiever over het effect van media in de opvoeding sinds de coronacrisis”