Over de campagne

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen met het thema: ‘van speen tot game’.

Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?

Van speen tot game

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?


Doet jouw organisatie mee?

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of mediawijsheid professional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren. Adviseer bijvoorbeeld ouders en opvoeders over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant of organiseer een informatief café waarin je de leukste en leerzaamste apps voor de allerkleinsten laat zien met behulp van Mediasmarties en Cinekid AppLab.

Direct aan de slag in 5 stappen

  1. Laat je inspireren met de toolkit
  2. Organiseer een activiteit en meld deze aan op de kaart
  3. Hang de campagneposter op
  4. Download het campagnemateriaal voor je eigen communicatie
  5. Bestel vóór woensdag 27 februari een MediaDiamant informatiepakket. Het pakket bevat: 100 flyers, 20 knipvellen en een begeleidende brief

Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.


Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?