Over de campagne

De Media Ukkie Dagen is een jaarlijks terugkerende publiekscampagne en een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Bij het netwerk zijn meer dan 1000 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen aangesloten, allen actief op het gebied van mediawijsheid. Denk aan ict-bedrijven, bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaalontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, mediaproducenten en -platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties. Veel netwerkpartners werken vanuit hun eigen expertise mee aan de Media Ukkie Dagen. Bijvoorbeeld als mediapartner, ambassadeur of door het geven van (inhoudelijk) advies.

De Media Ukkie Dagen staan altijd bol van activiteiten door het hele land en online. Zowel Netwerk Mediawijsheid als de bibliotheken en onze netwerkpartners organiseren workshops, webinars, trainingen en nog veel meer om aandacht te vragen voor het belang van mediaopvoeding.

Media Ukkie Dagen 2024: Ontspannen met media

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen.

Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om onze kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media.

Om kinderen en opvoeders hierbij te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie. En op tal van manieren leer je tijdens de campagne meer over hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust, en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.  

Doe je met ons mee?

Over Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid is in 2008 als project opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Netwerk Mediawijsheid wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid:

Onze gezamenlijke missie: Iedereen mediawijs. Netwerk Mediawijsheid vervult daarbij de rol van verbinder, wegwijzer en gangmaker.

Ook meedoen aan de Media Ukkie Dagen? Lees hoe je als professional kunt deelnemen aan de campagne. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.