Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 werd aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong gaven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt?

De Media Ukkie Dagen vinden in 2023 plaats van 24 t/m 31 maart.Bekijk wat er
door het land
te doen was

 
 
MediaDiamant

Aan de slag met de MediaDiamant

Veel opvoedvragen gaan over het mediagebruik van kinderen. De MediaDiamant kan daarbij helpen. Tijdens de Media Ukkie Dagen stond iedere dag een kant in de sportlight. We geven je een overzicht.

Bekijk het overzicht

Landelijk webinar

Landelijk webinar terugkijken

Benieuwd welke media geschikt zijn voor een ukkie? Op maandag 28 maart gaf Denise Bontje van Mediasmarties een landelijk webinar. Kon je niet aanwezig zijn? Bekijk het webinar dan terug.

Webinar terugkijken

Swipe, stap, sprong #MUD22

Krijg antwoord op al je vragen

Welke media zijn geschikt voor een kind? Hoe begeleid je een ukkie stap voor stap, zodat het kind sprongen maakt in de ontwikkeling? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Laat je inspireren.

Bekijk de tips

WegWijzers

WegWijzers voor peuters en kleuters

Speciaal voor de #MUD22 zijn er twee WegWijzers ontwikkeld. Ook na de week kun je deze tips en tricks inzetten. Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen.

Aan de slag

 
 

“Urgentie van mediaopvoeding nauwelijks voelbaar bij ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar”