Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Swipe, stap, sprong

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Vind jij dit ook belangrijke onderwerpen of maak jij je hier ook zorgen over? Kom ook in actie en sluit met jouw bibliotheek, onderwijsinstelling, kinderopvang of opvoedorganisatie aan bij de Media Ukkie Dagen en organiseer een activiteit, maak (les)materiaal of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp.


Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21


Bezoek een van
de vele online activiteiten

 
 
Iene Miene Media-onderzoek

Iene Miene Media

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt het Iene Miene Media-onderzoek 2022 weer gepubliceerd! Hét jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van kinderen van 0-6 jaar.

Eerdere onderzoeken

Swipe, stap, sprong #MUD22

Inspiratiewebinars

Op 20 januari en 8 februari organiseert Netwerk Mediawijsheid twee inspiratiewebinars voor bibliotheken, onderwijs en kinderopvang. Er wordt verteld over de campagne en de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Lees hier meer

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Organiseer een activiteit

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er veel activiteiten georganiseerd. Organiseer je ook een activiteit tijdens de Media Ukkie Dagen? Zet ‘m op de kaart! 

Activiteit aanmelden

Swipe, stap, sprong #MUD22

Toolkit

Laat zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen 2o22! Vraag online aandacht met #MUD22. In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media en teksten. De toolkit wordt in de loop naar de campagne verder aangevuld.

Bekijk de toolkit

 
 

“Ouders positiever over het effect van media in de opvoeding sinds de coronacrisis”