Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 werd aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Je kon aan de slag met het 'Mediamomentje van de dag' of een van de vele online activiteiten bezoeken.

De volgende editie van de Media Ukkie Dagen vindt plaats van 25 maart t/m 1 april 2022.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 was daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21


Bezoek een van
de vele online activiteiten

 
 
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Webinar gemist?

Maak jij je wel eens zorgen over de schermtijd van je kind en worstel je met het vinden van een goede balans? Kijk dan het webinar 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' van woensdagavond 31 maart terug en ontvang praktische tips.

Bekijk het webinar

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Mediamomentje

Schermtijd is vaak een feest, maar hoe zorg je dat het leuk én veilig is? Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) kreeg je daarom iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met je kind.

Aan de slag

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Tips voor thuis?

Hoelang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten? Hoe houd ik grip op het beeldschermgebruik van mijn kind? Of hoe weet ik welke boekjes, films en spelletjes geschikt zijn voor mijn kind? Krijg antwoord, tips en adviezen.

Ga naar de tips

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet #MUD21

Professionals

Werkzaam in de kinderopvang, het onderwijs, de bibliotheek of werk je op een andere manier met jonge kinderen? Ga ook aan de slag met mediaopvoeding en gebruik de WegWijzers of de tips voor professionals.

Naar professionals

 
 

“Ouders positiever over het effect van media in de opvoeding sinds de coronacrisis”