Over de campagne

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Ouders en opvoeders krijgen, aan de hand van zeven herkenbare vragen over media en opvoeding, tips en tools om samen met hun ukkie leuk én veilig aan de slag te gaan met media.

Media Ukkies

Boek, site, app: samen spelen op het web

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april vonden de Media Ukkie Dagen 2020 plaats. In verband met de thuisblijf-maatregelen rondom het coronavirus was de campagne alleen online vanuit huis te volgen. Het thema was: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Door de coronacrisis is het een ongewone tijd en de maatregelen zorgen voor uitdagingen bij iedereen. In veel jonge gezinnen wordt flink gebruik gemaakt van media. Juist nu hebben veel ouders vragen over mediaopvoeding. Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weer soepel terug naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je met je ukkie samen plezier aan?

De Media Ukkie Dagen zijn voorbij, maar ook na de campagne blijven de zeven herkenbare vragen over media en opvoeden en alle tips online. Zo kun je ook de rest van het jaar samen met je ukkie leuk én veilig aan de slag met media!


“Het hele gezin is nu thuis, wat spreken we af over de tablet?”


 
 

Onderzoek


eerdere onderzoeken

Iene Miene Media 2020

Driekwart van de ouders worstelt met de mediaopvoeding van hun jonge kind. Meer weten over mediagebruik in jonge gezinnen? Lees het nieuwe Iene Miene Media-onderzoek!

Bekijk de onderzoeken

Flitsonderzoek

De beeldschermtijd van jonge kinderen is met 50 minuten toegenomen sinds de thuisblijf-maatregelen rondom het coronavirus. Dit blijkt uit het aanvullende flitsonderzoek.

Meer informatie