#MUD22: Swipe, stap, sprong

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor
mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Meer informatie

Tips

Tijdens de Media Ukkie Dagen ga je aan de slag met de rol van boekjes, tablets of tv binnen de opvoeding. Je kijkt onder andere naar je eigen mediagebruik, de manier waarop je media kunt inzetten om samen te bewegen en je gaat thuis het gesprek aan. Wil je alle tips eens rustig doorlezen? Bekijk ze hier allemaal op een rij.

Ben je op zoek naar nog meer variatie en tips? Ga aan de slag met de tips om samen te lezen, kijken, luisteren en doen, de Mediatips voor thuis van Mediasmarties of neem contact op met je lokale bibliotheek.

Bekijk alle tips
 

Media Ukkie Dagen: Iene Miene Media

Iene Miene Media

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt het Iene Miene Media-onderzoek 2022 weer gepubliceerd! Hét jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van kinderen van 0-6 jaar.

Eerdere onderzoeken

Media Ukkie Dagen Webinar

Inspiratiewebinars

Op donderdag 20 januari en dinsdag 8 februari organiseert Netwerk Mediawijsheid twee inspiratiewebinars voor bibliotheken, onderwijs en kinderopvang.

Lees hier meer

Media Ukkie Dagen landkaart

Organiseer een activiteit

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er veel activiteiten georganiseerd. Organiseer je ook een activiteit? Zet ‘m op de kaart! 

Activiteit aanmeldenBezoek een van
de vele online activiteiten