Ontspannen met media

Media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen jou en je kleintje helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke welke media het juiste effect? En wanneer kun je beter even zonder?

Om kinderen en opvoeders met die vraag te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie.

Meer informatie over de #MUD24

Kom naar de Kennissessie!

Van prikkels tot rust: adviezen voor ontspannen mediaopvoeding 

Media kunnen jonge kinderen helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wat weten we over de invloed van schermpjes op ukkies van 0-6 jaar, bijvoorbeeld op slaap of overprikkeling? En wat zijn de adviezen om hier mediawijs mee om te gaan? Met deze online Kennissessie op 20 maart biedt Netwerk Mediawijsheid – in voorbereiding op de Media Ukkie Dagen (5 t/m 12 april) – verdiepende kennis en handvatten.


Aanmelden
 

Mediatips

Verslag kick-off

Op woensdag 31 januari vond de kick-off van de Media Ukkie Dagen plaats. Kon je er niet bij zijn of wil je alles nog even rustig doorlezen? Dat kan door middel van het uitgebreide verslag.

Verslag lezen

Iene Miene Media onderzoek 2023

Doe mee!

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Wil jij als professional aanhaken op het thema: Ontspannen met media? Meld je activiteit aan.

Activiteit aanmelden

Activiteiten

Toolkit

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er gratis downloadbare materialen ontwikkeld zoals de campagneposter, voorbeeldposts en het logo. Hang jij de poster ook op?

Bekijk de toolkit


Ontspannen mét media? Zo kan het!

Wil jij ouders en verzorgers ondersteunen bij het ontspannen met media? Deel dan deze laagdrempelige tien tips. De tips zijn  beschikbaar in: Nederlands, Engels/English, Turks/Türkçe, Frans/Français, Oekraïens/українська en Arabisch/عربي.

 

Naar de tips