Balans: Bewegen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan. Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Op welke manier help jij opvoeders om kinderen in beweging te laten komen met media? Doe mee aan de campagneweek en deel je verhaal!

Meer informatie

Tips

Ieder jaar spelen bibliotheken, de kinderopvang, opvoedorganisaties, gemeenten, basisscholen en social workers een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie Dagen. Een groot onderdeel van de campagne zijn de activiteiten die plaatsvinden door het hele land. Doet jouw organisatie dit jaar weer mee? Laat je inspireren door de tips.

Naar de tips
 

Campagneposter

Toolkit

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er gratis downloadbare materialen ontwikkeld zoals de campagneposter en het logo. Hang jij de poster ook alvast op?

Bekijk de toolkit

Kick-off

Kick-off

Op donderdag 19 januari vond de kick-off van de Media Ukkie Dagen plaats. Teruglezen op welke manier jouw organisatie aan de slag kan met de Media Ukkie Dagen?

Lees het verslag

Digitale Balans Model

Digitale Balans Model

Digitale balans gaat over het zó indelen van tijd, dat je je er goed en gezond bij voelt. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders. Gebruik dit model als ondersteuning. 

Aan de slagMeld je activiteit aan