Dit waren de Media Ukkie Dagen 2024 – Lees het verslag!

De Media Ukkie Dagen 2024 liggen weer achter ons. Tijd om terug te blikken op een prachtige campagneweek, waarin heel veel partners, (groot)ouders en opvoeders stil stonden bij het thema Ontspannen met media.

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2024 was Ontspannen met media. Dat media een rol spelen in hoe we kinderen, en onszelf, laten ontspannen bleek wel uit de resultaten van het Iene Miene Media-onderzoek. Maar liefst 91% van de ouders zet namelijk weleens digitale media in om tijd voor zichzelf te creëren. Maar veel ouders (50%) zien ook dat digitale media niet per se ontspannend werken voor hun ukkie. 

Zo kwam het netwerk in beweging

Ontspannen met media blijkt een relevant thema te zijn. Dat zagen we onder meer terug in de grote hoeveelheid activiteiten die door het netwerk rondom de Media Ukkie Dagen zijn georganiseerd. Door heel het land waren voorleesochtenden, yoga-sessies, voorstellingen, webinars en workshops die opvoeders en ukkies met het thema in contact brachten.

Save the date – #MUD25

Ook in 2025 besteden we tijdens de Media Ukkie Dagen weer volop aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De #MUD25 vindt plaats van 4 t/m 11 april. Save the date!

Benieuwd naar de rest van het verslag? Lees hier verder.