Media Ukkie Dagen over twee weken van start!

Over twee weken is het zover: dan gaan de Media Ukkie Dagen van start! Tijdens de campagne staan van 5 t/m 12 april een heleboel activiteiten op de planning om aandacht te vragen voor mediaopvoeding. De Media Ukkie Dagen 2024 gaan over de invloed van media op ontspanning.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen.

Die media hebben effect op ukkies. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om onze kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media.

Toolkit & tien tips

Wil jij als professional aan de slag met de Media Ukkie Dagen? We hebben een toolkit voor jou! Daarin vind je posters, afbeeldingen, tekst en beeld voor sociale media, voorbeeld nieuwsbrieven en andere inspiratie. Deze handige materialen kun je inzetten voor, tijdens of na de Media Ukkie Dagen. Alle materialen zijn vrij beschikbaar om te downloaden. Heb je vragen over de beschikbare materialen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].  

Verder kun je deze laagdrempelige tien tips delen die ouders en opvoeders helpen om kleintjes op een makkelijke manier te leren ontspannen met media.

Organiseer je zelf een activiteit die je onder de aandacht wil brengen? Meld hem dan hier aan.