Kennissessie Media Ukkie Dagen 2024

Media kunnen jonge kinderen helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wat weten we over de invloed van schermpjes op ukkies van 0-6 jaar, bijvoorbeeld op slaap of overprikkeling? En wat zijn de adviezen om hier mediawijs mee om te gaan? Met deze online Kennissessie op 20 maart biedt Netwerk Mediawijsheid – in voorbereiding op de Media Ukkie Dagen (5 t/m 12 april) – verdiepende kennis en handvatten. Speciaal voor professionals die werken met ouders, opvoeders en/of jonge kinderen, bijvoorbeeld in onderwijs, bibliotheek, kinderopvang of opvoeding.

Programma

Tijdens de Kennissessie gaat moderator Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media) in gesprek met experts op gebied van mediagebruik en opvoeding:

  • Anouk Tuijnman, wetenschappelijk onderzoeker Gamen, Gokken en Digitale balans bij het Trimbos-instituut presenteert de eerste resultaten uit het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek, over het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen
  • Monique Thoonsen, pedagoog en expert zintuiglijke prikkelverwerking bij 7 Zintuigen vertelt over hoe jonge kinderen prikkels verwerken en hoe je zorgt voor een goede balans in hun ‘prikkeldieet’
  • Thibaut Coenegracht, adviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut vertelt hoe je als professional de kennis over prikkels en ontspanning kunt vertalen naar de mediaopvoeding en adviezen richting ouders

Intermezzo’s worden verzorgd door Reinier Demeijer (muzikant, maker en acteur).

Praktische informatie

Deze sessie is gratis en vindt online plaats via Zoom, op woensdag 20 maart 2023 van 10.00 – 11.30 uur (inloop vanaf 09.50 uur). Aanmelden kan via hier. De link naar de sessie ontvang je na aanmelding via de mail.