Tip van vandaag: Zit niet te lang stil!

31 maart 2023Vandaag is het de laatste dag van de Media Ukkie Dagen. Na een week lang iedere dag tips te delen, is dit alweer de laatste tip van deze serie.. De tip van vandaag is: Zit niet te lang stil. Hoe houdt je je ukkie voldoende in beweging? 

Zit niet te lang stil

In de eerste levensjaren van een kind is het volop in fysieke ontwikkeling. De Gezondheidsraad adviseert op basis van wetenschappelijk onderzoek om kinderen jonger dan vier jaar regelmatig te laten bewegen en zo min mogelijk te beperken in hun beweeggedrag. Daarom is het heel erg belangrijk dat je kind genoeg beweegt. Net zo belangrijk als voldoende bewegen, is niet te lang achter elkaar stilzitten. Laat je kind niet langer dan een uur zitten in een kinderzitje, buggy of autostoeltje.

» Bekijk deze website voor meer informatie betreft het beweegadvies!

Media opvoeding gaat door

Tijdens de #MUD23 hebben we elke dag een tip uitgelicht. Ook na de Media Ukkie Dagen gaat mediaopvoeding door. Digitale media zijn namelijk niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen.  Deel daarom de tien tips ook met ouders en verzorgers in jouw omgeving, zodat het hierna ook ingezet kan worden. 

» Naar alle tips


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!