Activiteiten van vandaag #MUD23

31 maart 2023De Media Ukkie Dagen zitten er alweer bijna op. Vandaag is de laatste dag, maar gelukkig gaat mediaopvoeding hierna door. Na een succesvolle week vol met mooie  inspirerende activiteiten worden er vandaag ook nog mediawijze activiteiten georganiseerd. Van toveren met een greenscreen tot een digitaal prentenboek feestje, het belooft een goede afsluiting te worden. Hieronder een selectie van de activiteiten van vandaag. Alle activiteiten zien? Bekijk de landelijke kaart.

 De activiteiten van vandaag:

MediaUkkie-activiteit

Tijdens deze MediaUkkie-activiteit wordt er voorgelezen uit de WiebelbillenBoogie door leesconsulent Ilona en daarna kom je in beweging tijdens de Zumbini workshop gegeven door Janina Drummen. Aansluitend is er nog koffie voor de ouders en kun je informatie en tips ontvangen over mediawijsheid, hoe groeien je kinderen gezond op met media?

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 09:30 – 10:45 uur
Door wie: Bibliotheek Landgraaf
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Voorleespret met peuters

Het voorleesuurtje ‘Voorleespret met peuters’ is bedoeld voor (groot)ouders en kinderen in de peuterleeftijd van 2 tot 4 jaar. Tijdens Voorleespret staat iedere week een (prenten)boek centraal. Aan de hand van dit boek wordt er gezongen, gespeeld en op allerlei manieren voorgelezen. Daarnaast kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Kom je ook lekker in beweging tijdens en na het voorlezen?

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 09:30 – 10:15 uur
Door wie: Bibliocenter Heel
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Avontuurlijke ontdekkingstocht voor peuters

Heeft jouw peuter een goede speurneus? Kom dan vandaag van 10:00 tot 11:00 uur naar Bibliotheek Gemert en ga mee op avontuur! Samen gaan jullie op zoek naar onderdelen van een puzzel van jonge dieren. Verzamel alle stukken door heel goed te kijken, luisteren, spelen, doen en bewegen. Als de puzzel compleet is, weten jullie welk verhaal er kan worden voorgelezen.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 10:00 – 11:00 uur
Door wie: Bibliotheek de lage Beemden
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


PeuterParade 

Tijdens deze PeuterParade gaan kinderen samen met hun (groot)ouders of opvoeders aan de slag met verschillende media. Er wordt gelezen, gespeeld, gepraat, gekeken en gedaan! Meld je gratis aan en krijg meer informatie over hoe je kunt inloggen op Bereslim en The Reading corner. En doe gezellig mee met je (klein)kind.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 10:00 – 11:00 uur
Door wie: Bibliotheek Rijsbergen
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Mediaproeverij De Nobelaer

Tijdens deze ochtend begin je op de medialandkaart en ga je gooien met de dobbelsteen. Ga je lezen, kijken, luisteren of doen? Voor elke mogelijkheid liggen er materialen klaar: boeken, maar ook tablets met inspirerende apps. Ook is er iets moois om naar te luisteren en liggen er spelletjes speciaal voor de kleinsten klaar.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 10:00 uur
Door wie: De Nobelaer
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Mini Media Middag

Wist je dat digitale media heel leuk is om te combineren met een prentenboek? Dat ga je doen tijdens de Mini Media Middag! Er wordt voorgelezen en daarna kan je een eigen digitale vertelplaat maken. Ook ga je robotjes het werk laten doen en daarna zelfs een eigen film maken. Een middag volop afwisseling en inspiratie!

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 15:15 – 16:45 uur
Door wie: Bibliotheek Velsen
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


BoekStart babycafé met live muziek

Wist je dat muziek heel goed is voor de (taal)ontwikkeling van je baby? Muziek is een prachtige manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen. In het BoekStart babycafé komt een echte muzikant op bezoek. Zing en dans samen met je kindje mee op de live muziek! Koop wel even een kaartje voor jou en je kindje van 0-2 jaar (broertjes/zusjes 3 t/m 4 jaar zijn ook welkom).

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 09:30 – 10:00 uur
Door wie: Bibliotheek Amstelland
Kosten: €2,50 leden, €5,00 niet-leden
» Meer informatie over deze activiteit


Beweeg mee met tablets, BeeBots, boeken en muziek!

Ren, spring of dans naar Bibliotheek Leidsche Rijn en Bibliotheek Zuilen en beweeg mee met tablets, BeeBots, boeken en muziek!

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 14:30 – 16:30 uur
Door wie: Bibliotheek Leidsche Rijn en Bibliotheek Zuilen
Kosten: Gratis


Digitaal prentenboek Feestje!

Altijd al willen weten wat de voordelen zijn van een digitaal prentenboek en hoe je dit boek kunt lenen? Kom dan naar de Bibliotheek. Er wordt een verhaal voorgelezen uit het boek ‘We hebben er een geitje bij’. Na het voorlezen gaan we spelletjes spelen met de Beebot en de programmeerbare rups.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 10:30 – 11:30 uur
Door wie: Team BoekStart Bibliotheek Dinkelland
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Speel en beweeg mee met de Media Ukkie Dagen in de bieb

Kom naar de bieb en speel de spellen van de bingokaart! De bingokaart ligt in Kampen in de hal van de Bibliotheek. Voor kinderen tot en met 6 jaar. In de locatie IJsselmuiden ligt de bingokaart op de balie.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 08:00 – 18:00 uur
Door wie: Bibliotheek Kampen (Locatie Ijsselmuiden & Kampen)
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Media Ukkie Dagen: Proeverij

Media Ukkie Dagen: Proeverij Inloopochtend voor (groot)ouders en kinderen! Maak kennis met digitale prentenboeken, geschikte apps en websites. Ga in gesprek over mediaopvoeding en ervaar verschillende media.

Praktische informatie:

Wanneer: 31 maart, 10:00 – 11:00 uur
Door wie: Stadkamer Stadshagen
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!