Yoga mee met Roos tijdens de #MUD23

30 maart 2023Yoga mee met Roos is een interactieve YouTube-serie waarin jonge kinderen én hun ouders spelenderwijs kennismaken met yoga, mindfulness en meditatie. Elke aflevering staat in het teken van een belangrijke missie. Zo gaan kinderen op zoek naar de verloren schat van de Farao of moeten ze Jelly de paarse kwal terugvinden. In tien minuten neemt Roos de kinderen mee op avontuur naar een ander land, waar plezier voorop staat. En naast de beweging die de kinderen krijgen, leren ze in Yoga mee met Roos ook ontspannen. 

Wat motiveert jou persoonlijk om aan de slag te gaan bewegen in relatie tot media?

Mijn droom (en mijn missie) is om zoveel mogelijk kinderen over de hele wereld in hun kracht te zetten. Dat ze iets meer uit hun hoofd gaan en meer zakken in het hart. Het liefst natuurlijk face-to-face in bijvoorbeeld een yogales. Maar.. dan bereik ik maar een klein deel van de kinderen. Vandaar de online yoga-avonturen. 

Ik vind het super belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige, speelse manier mee kunnen doen vanuit hun woonkamer, school of zelfs vanaf de camping op vakantie. Bewegen is gezond, maar er is ook af en toe ontspanning nodig. Ook voor de ouders. Dus een filmpje is zo aangezet. Laten we er dan ‘gezonde schermtijd’ van maken. Sinds ik mama ben van Nobel (10 maanden) voel ik nog meer de urgentie en sta ik dan ook 120% voor deze missie!

Wat is volgens jou dé ultieme bewegen met media-tip? 

Vanuit de KRO-NCRV maken wij verschillende online programma’s voor de jonge Zappelin-doelgroep (2-6 jaar) waarin ‘bewegen’ voorop staat. Bijvoorbeeld Dans mee met Zuzu. Hierin wordt in simpele stappen een nieuwe Latijnse dansstijl aangeleerd. Superleuk voor je kind om te doen. Maar de ultieme tip: dan zeg ik natuurlijk ‘Yoga mee met Roos’.

Heb je nog meer tips voor (groot)ouders/verzorgers om te bewegen met media?

Doe lekker zelf mee! Kijk samen naar een aflevering en dans, speel, yoga en lach samen door de woonkamer. 

Yoga mee met Roos is te zien bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO Zappelin, op zappelin.nl en in de Zappelin app.

» Op zoek naar meer voorbeeld van geschikte media? Neem een kijkje op de mediatipspagina


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!