Tip van vandaag: Geef het goede voorbeeld

30 maart 2023 – Kinderen zien hun ouders als voorbeeldfiguren. Wat jij doet, doet je kind na. Elke dag lichten we een tip uit. Vandaag lichten we de manier waarop jij een goed voorbeeld kan geven uit.  Dit draagt vervolgens bij aan een gezonde en veilige opvoeding.

Geef het goede voorbeeld

De omgeving van een kind heeft invloed op het gedrag. Als je als ouder veel zittend van media gebruik maakt, doet je kind het eerder na. Wissel dus ook zelf af tussen momenten met en zonder media, en tussen bewegen, zitten en staan. En praat erover met je kind. Vraag bijvoorbeeld wat zij/hij vindt van jouw mediagebruik. Bekijk voor tips over mediagebruik de folder van JGZ.

Meer tips

Bovenstaande tip is een onderdeel van deze tien tips. Neem een kijkje en deel de tips met ouders en verzorgers in jouw omgeving. Ook delen we elke dag de tips via onze sociale media kanalen. Hou daarom @iedereenmediawijs op Facebook en Instagram goed in de gaten.

» Benieuwd naar geschikte media voor je ukkie? Bekijk de mediatipspagina.

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!