Tip van vandaag: Ontdek bewegingen!

28 maart 2023Kom in actie en ontdek samen met je ukkie bewegingen. Kijk wat er gebeurt en laat je inspireren door de passende mediatips. We hebben verschillende podcasts, filmpjes en andere activiteiten voor je op een rij gezet. De tip van vandaag is: Ontdek bewegingen. Lees hieronder hoe je dat onder andere kunt doen.

Ontdek bewegingen

Regelmatig bewegen is belangrijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarbij hoort volgens het beweegadvies voor 0-4 jarigen ook het beperken van langdurig stilzitten en beeldschermgebruik. Beweeg met je ukkie na het kijken van filmpjes of het spelen van spelletjes. Laat je kind zich helemaal oprollen en daarna helemaal uitrekken. Onderzoek samen bewust hoe het voelt om je klein en groot te maken. Zet een vrolijk muziekje aan en ontdek welke beweging er ontstaat. Het ontdekken van deze bewegingen is niet alleen leuk, maar ook nog eens educatief voor je kind! zo leren kinderen hun eigen lichaam beter kennen.

» Meer informatie over het beweegadvies voor 0-4 jarigen

Meer tips?

» Deze tip is een onderdeel van totaal tien tips. Bekijk alle tien tips.

» Vandaag met je ukkie een activiteit bijwonen? Bekijk het totale aanbod op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!