Tip van vandaag: Doe mee met wat je leest, ziet of hoort

27 maart 2023 Meedoen met wat je leest, ziet of hoort kan bijdragen aan een gezonde relatie met media en meer beweging in het dagelijks leven. Maar hoe kun je dat op een leuke manier aanpakken? We helpen je hierbij door middel van onderstaande tip.

Doe mee met wat je leest, ziet of hoort

Actief deelnemen aan wat je leest, ziet of hoort kan erg leuk zijn voor jou en je ukkie.Tijdens mediagebruik kun je namelijk makkelijk meebewegen met verhalen, bijvoorbeeld bij het lezen van boekjes en luisteren van podcasts. Breng het tot leven door samen met je gezicht, je handen en je voeten uit te beelden wat er gebeurt en maak grappige en spannende geluiden. Zo wordt mediagebruik niet alleen leuker maar ook nog eens speelser. Ontdek samen wat er gebeurt! Tot welke inzichten zijn jullie gekomen?

» Benieuwd welke media je kunt inzetten? Neem een kijkje tussen de speciale mediatips.

Alle tips

Deze tip is een onderdeel van de tien tips die ontwikkeld zijn door Netwerk Mediawijsheid met een bijdrage van een bijdrage aan deze tien tips: Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mediasmarties, Nji, Trimbos-instituut, Lagendijk Empowering, Kennisnet, JOGG, Humankind, gro-up en Windesheim.. Laat je inspireren en deel ze met de leraar, pedagogisch medewerker of gastouder van je ukkie . 

Tijdens de #MUD23 delen we  elke dag de tips via onze sociale media kanalen. Hou daarom @iedereenmediawijs op Facebook en Instagram goed in de gaten. Kijk ook eens wat er gebeurd in de lokale bibliotheek bijvoorbeeld.

» Naar alle tips


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!