Activiteiten van vandaag #MUD23

BoekStart in de kinderopvang

27 maart 2023Vandaag is het alweer dag 4 van de Media Ukkie Dagen. Ook vandaag hebben we voor je op een rijtje gezet wat er allemaal te doen is. Wil je liever niet naar een activiteit toe, maar aan de hand van tips meer balans creëren tussen stilzitten en actief bezig zijn, met en zonder media? Neem dan een kijkje op deze tipspagina. We lichten ook enkele mediatips uit om direct in te zetten. 

De activiteiten van vandaag:

Ontdekkingstocht door de Bieb!

In de bibliotheek vindt er een ontdekkingstocht plaats en tijdens deze route kun je samen lezen, bewegen en zingen. Vergeet vooral niet je telefoon mee te nemen! Samen ontdekken jullie hoe je de wereld van de media kunt inzetten op een leuke en leerzame manier. Hoe kun je je kind gezond op laten groeien met media?
Deze activiteit vindt in meerdere bibliotheken plaats. Kijk hieronder naar de locatie en check eventueel de lokale bibliotheek bij jou in de buurt.

Praktische informatie:
Wanneer: 27 maart, 10:00 – 17:00 uur
Door wie:

Kosten: Gratis

Media Ukkie Circuit Medemblik

Doe je mee aan het Media Ukkie Circuit? Ontdek spelenderwijs hoe je apps en andere media goed en veilig kunt gebruiken voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, motoriek en fantasie bij kinderen van 2 tot 6 jaar, kijk hoe je prentenboeken en verhalen nog meer tot leven kunt laten komen met behulp van digitale media.

Praktische informatie:
Wanneer: 27 maart, 09:30 – 11:00 uur
Door wie: Bibliotheek Medemblik
Kosten: €2,50 per deelname
» Meer informatie over deze activiteit

Bewegend robots programmeren

Tegenwoordig zijn computers en robots niet meer weg te denken uit ons leven. Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar al de beginselen van het programmeren. Er wordt niet geprogrammeerd via de computer, maar door middel van het spel Twister! 

Praktische informatie:
Wanneer: 27 maart, 15:00 – n.t.b.
Door wie: Bibliotheek Haaksbergen
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Bewegend robots programmeren

Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar spelenderwijs de beginselen van het programmeren. We programmeren niet digitaal via de computer, maar door middel van het spel Twister!

Praktische informatie:
Wanneer: 27 maart, 15:00 – 16:00 uur
Door wie: Bibliotheek Wierden
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!