Tip van vandaag: Kom in actie

26 maart 2023 Kom in actie en beweeg samen met je ukkie! Vandaag lichten we een tip uit als onderdeel van de Media Ukkie Dagen. Benieuwd naar alle tips en welke passende media er zijn? Kijk eens op de speciale tipspagina voor thuis. Door in actie te komen en samen meer te bewegen, kunnen ouders een positieve en gezonde invloed hebben op hun kind. Welke acties kan je ondernemen? en hoe moet je dit aanpakken? dit zijn voorbeelden van vragen die we met deze tip proberen te antwoorden!

Kom in actie

Kinderen hebben al van jongs af aan elke dag veel beweging nodig. Is je kind ouder dan 3 jaar? Dan is minimaal een uur (matig tot zwaar) intensief bewegen het advies. Denk aan klimmen, rennen of fietsen. Samen boodschappen doen, de trap stofzuigen of ramen lappen hoort er ook bij. Samen bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar kan ook bijdragen aan de relatie tussen kind en ouder. 

» Benieuwd welke media je kunt inzetten? Neem een kijkje tussen de speciale mediatips.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!