Tip van vandaag: Wissel houdingen met elkaar af

25 maart 2023 Vandaag lichten we graag een tip uit. Hoe gebruiken jij en je ukkie media? zittend, liggend of zelfs staand? Media gebruiken kan in verschillende houdingen. Bewegen is ook een factor wat erg belangrijk is. Wissel een zittende houding af met een actieve houding. Trek erop uit!

Wissel houdingen met elkaar af

Media teveel in dezelfde houding gebruiken kan een negatief effect hebben op het groeiende lijf van je ukkie. Wissel daarom houdingen af en trek er op uit. Lees zittend een boek, speel op de grond een spelletje, dans mee met een muziekfilmpje op bijvoorbeeld YouTube of zoek samen welke planten en dieren er bij jou in de buurt te vinden zijn. 

Verzin ook na 20 minuten een ‘ver weg-kijkopdracht’. Bijvoorbeeld: zie je vogels in de boom? Neem die smartphone of tablet eens mee naar buiten en geniet van de mogelijkheden in de natuur.

» Benieuwd naar mediatips voor meer beweging? We hebben hier verrassende filmpjes, podcast en andere activiteiten met en zonder media voor je op een rijtje gezet.

Alle tips

Bovenstaande tip is een onderdeel van deze tien tips. Neem ze gerust eens allemaal door en vul ze per dag in zoals je zelf wil. Deel ze ook eens met ouders,, verzorgers en opa’s en oma’s in je omgeving. Elke dag delen we ook een tip via onze sociale media kanalen. Hou daarom @iedereenmediawijs op Facebook en Instagram goed in de gaten. 

» Naar alle tips


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!