Tip van vandaag: Ga samen naar buiten

25 maart 2023 Digitale media zijn niet meer weg te denken uit de opvoeding van een ukkie. Tijdens de #MUD23 helpen we je graag op weg om te zorgen voor een juiste balans tussen stilzitten en actief bezig zijn. Uit het verdiepend Iene Miene Media-onderzoek 2023 blijkt dat een kwart van de kinderen tussen de 0 en 6 jaar in beweging is tijdens het kijken van televisie en de helft van jonge kinderen als ze luisteren naar muziek of podcasts. Met deze tien tips proberen we dat nog meer te stimuleren. Vandaag lichten we onderstaande tip voor je uit. 

Ga samen naar buiten

 Combineer media gebruik met naar buiten gaan.Ga op schattenjacht in de buurt, verzin een foto-opdracht, of zoek samen (online) welke planten en dieren er bij jou in de buurt te vinden zijn. Neem die smartphone of tablet eens mee naar buiten en geniet van de mogelijkheden in de natuur.

» Direct aan de slag of inspiratie nodig? Check ze hier.

Alle tips

Deze tip is een onderdeel van totaal tien tips. Benieuwd naar ze allemaal? Bekijk alle tien tips.

Vandaag met je ukkie een activiteit bijwonen? Bekijk het totale aanbod op de landelijke kaart.

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!