Activiteiten van vandaag #MUD23

25 maart 2023De Media Ukkie Dagen zijn gisteren van start gegaan! Digitale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. De Media Ukkie Dagen geven tips, kennis en inspiratie om slimmer, gezonder en beter gebruik te maken van media in de opvoeding. Ook worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Wil je vandaag deelnemen aan activiteiten bij jou in de buurt? Hieronder lichten we de activiteiten van vandaag voor je uit.

Liever een andere dag een activiteit bezoeken? Bekijk dan de landelijke kaart.

De activiteiten van vandaag:

Inloopmiddag in bibliotheek Ligne

Bibliotheek De Domijne organiseert samen met Ecsplore een inloopmiddag op zaterdag 25 maart van 12:00 – 15:00 uur in Bibliotheek Stein om tips en adviezen aan opvoeders te geven om kinderen in beweging te laten komen met media en hun balans te vinden. 

Wat is er te doen?
– Gebruik van het interactief scherm een geschikt filmpje om lekker te bewegen
– Display met flyers en media
– Doorlopend de mogelijkheid tot het stellen van vragen op gebied van bewegen/voeding en over media educatie 

Praktische informatie:
Wanneer: zaterdag 25 maart, 12:00 – 15:00 uur
Door wie: Bibliotheek Stein
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ontdekkingstocht door de Bieb!

In Bibliotheek Wierden wordt een ontdekkingstocht uitgezet en tijdens deze route kun je samen lezen, bewegen en zingen. Vergeet vooral niet je telefoon mee te nemen! Samen ontdekken jullie hoe je de wereld van de media kunt inzetten op een leuke en leerzame manier. Hoe kun je je kind gezond op laten groeien met media?

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 10:00-17:00 uur
Door wie: Bibliotheek Wierden
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Media Ukkie Dagen in Bibliotheek Breda

In het kader van de Media Ukkie Dagen beweeg je letterlijk en figuurlijk rond het digitale prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Kom gezellig met je peuter naar de bieb en ontdek de verschillende leuke activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met rupsenyoga, knutsel een vlinder en laat die dansen op een vrolijk vlinderlied en speel leuke groei-spelletjes als een echt Rupsje Nooitgenoeg. Terwijl jouw kind als een rupsje rondkruipt, Rupsje Nooitgenoeg spelletjes speelt en een vlinder knutselt, leer jij over balans tussen media en beweging!

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 10:30 – 12:00 uur
Door wie: Nieuwe Veste
Kosten: Gratis
»  Meer informatie over deze activiteit

Ouderbijeenkomst mediawijsheid – Media in Balans

BoekStartcoach Isanne en Mediacoach Floris geven een bijeenkomst voor ouders van jonge kinderen over mediawijsheid, opvoeden met media en voorlezen met (en zonder) media. De nadruk ligt op het vinden van de balans tussen activiteiten met en activiteiten zonder digitale media. De presentatie zit vol met tips en informatie en er is genoeg ruimte voor vragen en uitwisselingen. Na de presentatie is er ook een voorleesmoment waar ouders met hun kinderen kunnen aansluiten. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. Kom je ook?

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart,11:00 – 12:00 uur
Door wie: BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur in Leiden e.o.
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Bewegings-Ontdekkingstocht in de bieb

Verzamel jij alle puzzelstukken voor het boekje? Dit doe je door leuke opdrachten uit te voeren. Als je het boekje compleet hebt, kun je het samen lezen. Vergeet niet om een smartphone mee te nemen, hiermee doe je deze opdrachten. In de bieb is de wifi gratis.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 09:00 – 20:00 uur
Door wie: Bibliotheek Hilversum
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Bewegend robots programmeren

Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar spelenderwijs de beginselen van het programmeren. Programmeren gaat deze middag niet digitaal via de computer, maar door middel van het spel Twister! In teams programmeer je de Cubetto door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen. Hiervoor laat je je leiden door de kleuren die tijdens het potje Twister aan bod komen. Welke route zal de robot na afloop van het spel gaan rijden?

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 13:00 – 14:00 uur
Door wie: Tetem
Kosten: €2,50
» Meer informatie over deze activiteit

Peuter-kleuterdans

Onder leiding van balletpedagoge Jennifer Willems gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de veelzijdige wereld van muziek en dans. Met behulp van een lint of bal dansen de kinderen op muziek dat rond een thema is of wordt gegeven naar aanleiding van een prentenboek.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 11:00-11:30 uur
Door wie: Bibliotheek Wierden
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ontdekkingstocht door de Bieb!

In Bibliotheek Vlagtwedde wordt een ontdekkingstocht uitgezet en tijdens deze route kun je samen lezen, bewegen en zingen. Vergeet vooral niet je telefoon mee te nemen! Samen ontdekken jullie hoe je de wereld van de media kunt inzetten op een leuke en leerzame manier.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 10:00-17:00 uur
Door wie: Bibliotheek Vlagtwedde
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ukkie Feestje in de Bibliotheek

Tijdens het Ukkie feestje in de bibliotheek ga je het hebben over zoeken naar balans tussen voorlezen, bewegen en muziek. En natuurlijk wordt het meteen in de praktijk gedaan met de ukkies! Dus kom gezellig luisteren naar een verhaal en beweeg/dans met danscoach Nanda.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 14:30-15:30 uur
Door wie: Bibliotheken Het Hogeland
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ontdekkingstocht door de Bieb!

In Bibliotheek Bellingwolde wordt een ontdekkingstocht uitgezet en tijdens deze route kun je samen lezen, bewegen en zingen. Vergeet vooral niet je telefoon mee te nemen! Samen ontdekken jullie hoe je de wereld van de media kunt inzetten op een leuke en leerzame manier. Hoe kun je je kind gezond op laten groeien met media?

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 14:00-17:00 uur
Door wie: Bibliotheek Bellingwolde
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ontdekkingstocht door de Bieb!

In Bibliotheek Blijham wordt ook een leuke ontdekkingstocht uitgezet en tijdens deze route kun je samen lezen, bewegen en zingen. Vergeet vooral niet je telefoon mee te nemen! Samen ontdekken jullie hoe je de wereld van de media kunt inzetten op een leuke en leerzame manier. Hoe kun je je kind gezond op laten groeien met media?

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 14:00-17:00 uur
Door wie: Bibliotheek Blijham
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ontdekkingstocht

Een ontdekkingstocht voor jonge kinderen van 2-6 jaar. Onder andere bewegen op muziek, interactief voorlezen, zingen, knutselen en een voorleesfilmpje kijken.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 10:30-12:00 uur
Door wie: Bibliotheek Oldambt
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ukkie Feestje in de Bibliotheek

Tijdens het Ukkie feestje in de bibliotheek ga je het hebben over zoeken naar balans tussen voorlezen, bewegen en muziek. En natuurlijk wordt het meteen in de praktijk gedaan met de ukkies! Dus kom gezellig luisteren naar een verhaal en beweeg/dans met danscoach Nanda.

Praktische informatie:
Wanneer: 25 maart, 11:00-12:00 uur
Door wie: Bibliotheken Het Hogeland
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!