Tip van vandaag: Verander de houding

24 maart 2023De Media Ukkie Dagen zijn begonnen en dat betekent dat we elke dag een tip uitlichten om op een eenvoudige manier meer balans voor jouw kind te creëren tussen stilzetten en actief bezig zijn, met en zonder media. Digitale media zijn namelijk niet meer weg te denken uit de opvoeding van de allerkleinsten. Kom daarom in beweging en ga samen met jouw (klein)kind naar een activiteit bij jou in de buurt en laat je inspireren door de laagdrempelige tips voor meer balans en beweging mét media.

Verander de houding

Hoe gebruikt jouw ukkie media? Liggend op de bank of actief? Een actieve houding maakt het verschil. Probeer eens op de grond te zitten, dat is actiever dan op de bank. Een kruk is nóg actiever. Je kunt zitten ook afwisselen met staan, want hierdoor blijft je ukkie in beweging. Staand media gebruiken wint het van alle andere houdingen!

» Benieuwd welke media je kunt inzetten? Neem een kijkje tussen de speciale mediatips.

Alle tips

Deze tips zijn onderdeel van deze tien tips. Laat je inspireren en deel ze met ouders, verzorgers en opa’s en oma’s in je omgeving. Ook delen we elke dag de tips via onze sociale media kanalen. Hou daarom @iedereenmediawijs op Facebook en Instagram goed in de gaten. 

» Naar alle tips


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!