Activiteiten van vandaag #MUD23

WegWijzers

24 maart 2023De Media Ukkie Dagen zijn vandaag van start gegaan! Door het hele land worden er  iedere dag tijdens de campagne verschillende activiteiten georganiseerd. Wil je vandaag deelnemen aan activiteiten bij jou in de buurt? Neem dan een kijkje op onze landelijke kaart. Hieronder lichten we de activiteiten van vandaag voor je uit.

De activiteiten van vandaag:

Inloopmiddag in bibliotheek Stein

Bibliotheek De Domijnen organiseert vandaag samen met Ecsplore een inloopmiddag van 13:00 – 16:00 uur in bibliotheek Stein om jou tips en adviezen te geven om kinderen in beweging te laten komen met media en hun balans te vinden.

Wat is er te doen?
– Gebruik van het interactief scherm met doorlopend een geschikt filmpje om lekker te bewegen
– Display met flyers en media
– Doorlopend de mogelijkheid om  vragen te stellen op het gebied van bewegen/voeding en over media educatie

Praktische informatie:
Wanneer: vrijdag 24 maart, 13:00 – 16:00 uur

Door wie: Bibliotheek Stein
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Boekjes & Proefjes: Zwaartekracht

Je ukkie kennis laten maken met zwaartekracht? Tijdens deze activiteit wordt er voorgelezen uit het prentenboek: ‘Dansen op een web’. Hier kan je vervolgens mee aan de slag in het TechLab. Kinderen kunnen ervaren en ontdekken wat er gebeurt als je verschillende gewichten laat vallen, rollen of op een wip legt. Deze workshop richt zich vooral op het zelf ontdekken en observeren.

Praktische informatie:
Wanneer: 24 maart, 10:15 – 11:00 uur
Door wie: Bibliotheek Helmond-Peel
Kosten: Gratis
»  Meer informatie over deze activiteit

Mediaproeverij De Nobelaer

Tijdens deze ochtend start je op de medialandkaart en gooi je met de dobbelsteen. Ga je lezen, kijken, luisteren of doen? Voor elke mogelijkheid liggen er materialen klaar: boeken, maar ook tablets met inspirerende apps. Ook is er moois om naar te luisteren en zijn er spelletjes speciaal voor de kleinsten. Kom ook langs en laat je inspireren. Stel al je vragen aan de aanwezige lees-/mediaconsulent. Ontdek samen met je kind (2-4 jaar) verschillende media tijdens de Media Ukkie Dagen.

Praktische informatie:
Wanneer: 24 maart,10:00 – 11:00 uur
Door wie: De Nobelaer
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Ouderbijeenkomst mediawijsheid – Media in Balans

BoekStartcoach Isanne en Mediacoach Floris organiseren vandaag een bijeenkomst voor ouders van jonge kinderen over mediawijsheid, opvoeden met media en voorlezen met (en zonder) media. De nadruk ligt op het vinden van de balans tussen activiteiten met en activiteiten zonder digitale media. De presentatie zit vol met tips en informatie en er is genoeg ruimte voor vragen en uitwisselingen. Na de presentatie is er ook een voorleesmoment waar ouders met hun kinderen kunnen aansluiten. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. Meld je je ook aan?

Praktische Informatie:
Wanneer: 24 maart, 13:30 – 14:30 uur
Door wie: BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur in Leiden e.o.
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Mini Media Middag

Digitale media zijn niet meer weg te denken, ook niet meer voor jonge kinderen. Wist je dat digitale media heel leuk is om te combineren met een prentenboek? Dat ga je doen tijdens de Mini Media Middag! Daarnaast wordt je voorlezen en maak je samen je  eigen digitale vertelplaat. Robotjes laten we het werk doen en we maken een filmpje.. Volop afwisseling en inspiratie!

Praktische informatie:
Wanneer: 24 maart 15:15 – 16:45
Door wie: Bibliotheek Velserbroek
Kosten: Gratis
» Meer informatie over deze activiteit

Bekijk onze landelijke kaart om te zien welke activiteiten er nog meer bij jou in de buurt worden georganiseerd.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!