Online meepraten? Maak gebruik van de speciale sociale media posts!

22 maart 2023 Wil je via jouw sociale media kanalen gemakkelijk aandacht vragen voor de #MUD23? Maak dan gebruik van de speciale voorbeeldposts rondom de tien tips. Op deze manier kun je elke dag een tip uitlichten via Instagram en Facebook. We beginnen morgen met een tipje van de sluier! Doe je ook (online) mee?

Voorbeeldposts Instagram en Facebook

Vrijdag starten de Media Ukkie Dagen en daarmee vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus proberen ouders en verzorgers te letten op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. We merken dat het vinden van deze digitale balans lastig kan zijn, met als resultaat te veel stilzitten. Media is daar niet de hoofdoorzaak van, maar wordt wel vaak als boosdoener beschouwd en dat is zonde. Want het heeft zoveel voordelen en het juist inzetten en de bewuste keuzes maken kan veel opleveren.
Wil jij daarom als organisatie ook aandacht besteden aan deze campagne en ouders en verzorgers helpen bij het vinden van de digitale balans bij hun ukkie? Zet dat de tien tips in via jouw sociale media kanalen en informeer ze hierover. Om je hierbij te helpen hebben we speciale voorbeeldposts en afbeeldingen voor Facebook en Instagram ontwikkeld. Laat je inspireren en maak er gebruik van. Het is natuurlijk mogelijk om je eigen invulling toe te voegen aan de teksten.

ยป Naar de speciale toolkit


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!