Meld je nog aan voor de Netwerksessie: Bewegen met media? Op zoek naar balans

21 maart 2023 – Morgen is het zover: de Netwerksessie die speciaal georganiseerd is in het kader van de Media Ukkie Dagen! Tijdens deze gratis Netwerksessie gaan we met experts in gesprek over vragen als: welke richtlijnen en beweegadviezen zijn er? Wat weten we over het mediagebruik & bewegen in gezinnen met jonge kinderen? En welke aanpak werkt het best? Meld je je ook nog aan voor de Netwerksessie? Aanmelden kan via deze link!

Programma
Moderator Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media) gaat in gesprek met:

  • Anouk Tuijnman en Vincent van der Rijst, wetenschappelijk onderzoekers Gamen, gokken en digitale balans bij het Trimbos-instituut vertellen over het verdiepende Iene Miene Media-onderzoek over bewegen met media. Hoe gaan ouders hiermee om en waar lopen zij tegenaan? En hoe kun je aan de slag met digitale balans?
  • Rebecca Beck, specialist bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen vertelt over de beweegadviezen voor jonge kinderen en hoe je bewegen (ook mét media) kunt stimuleren, bijvoorbeeld in gesprek met ouders
  • Rosanne Mostert, docent kinderyoga en maker & presentatrice bij KRO-NCRV, bekend van het kinderprogramma Yoga mee met Roos. Zij vertelt over hoe je media in kunt zetten om bewegen te stimuleren
  • Andrea Kramp, mediawijsheid deskundige & mediacoach bij Gro-up en oprichter van Medi@Minds, geeft tips en tools om in de praktijk aan de slag te gaan met het stimuleren van mediawijsheid en bewegen (met media)
  • Floortje Jansen, relatiemanager bij Netwerk Mediawijsheid, vertelt kort over de Media Ukkie Dagen en hoe jij mee kunt doen

Intermezzo’s worden verzorgd door taalkunstenaar Theo Danes.

Praktische informatie

Deze sessie is gratis en vindt online plaats via Zoom, op woensdag 22 maart 2023 van 10.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 09.50 uur). De link naar de sessie ontvang je voor aanvang via de mail.

» Kom je ook? Meld je hier aan voor de Netwerksessie!


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!