Informeer ouders en opvoeders over de tien tips met de voorbeeldmail!

21 maart 2023Van aankomende vrijdag tot en met vrijdag 31 maart vragen we tijdens de Media Ukkie Dagen in het hele land aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar staat de campagne in het thema van ‘Balans: bewegen met media’. Een week lang besteden opvoedspecialisten, pedagogisch medewerkers, bibliothecarissen, leraren, social workers, gemeentemedewerkers en andere professionals aandacht aan de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten, met en zonder media. Jouw organisatie doet toch ook mee? Deel daarom de tien tips om te bewegen met media in jouw nieuwsbrief. Laat zien dat je meedoet!

Voorbeeld nieuwsbrief

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er tien tips ontwikkeld voor ouders en verzorgers. Met deze tien tips kunnen ouders en verzorgers op een eenvoudige manier meer balans voor hun kind creëren tussen stilzetten en actief bezig zijn, met en zonder media. De tips zijn vertaald in zes verschillende talen. Wil je de tips delen met ouders en verzorgers in jouw werkveld? Maak dan gebruik van de speciale voorbeeldmail. Hierin lichten we de tips uit en kun je de tekst naar wens aanpassen.

» Download de voorbeeldmail

Op zoek naar meer campagnemateriaal om de Media Ukkie Dagen onder de aandacht te brengen? Neem een kijkje in de toolkit.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!