Activiteiten dinsdag: Wat is er te doen tijdens #MUD23

21 maart 2023 –  De Media Ukkie Dagen staan over drie dagen voor de deur! We lichten vandaag uit wat er tijdens deze week zoal te doen is. Vanaf aanstaande vrijdag zullen we elke dag de activiteiten van die dag uitlichten.

Organiseer je zelf een activiteit? Meld ‘m dan aan op de landelijke kaart!

Ouderbijeenkomst mediawijsheid – Media in Balans

BoekStartcoach Isanne en Mediacoach Floris geven een bijeenkomst voor ouders van jonge kinderen over mediawijsheid, opvoeden met media en voorlezen met (en zonder) media. De nadruk ligt op het vinden van de balans tussen activiteiten met en activiteiten zonder digitale media. De presentatie zit vol met tips en informatie en er is genoeg ruimte voor vragen en uitwisselingen. Na de presentatie is er ook een voorleesmoment waar ouders met hun kinderen kunnen aansluiten. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. 

Praktische informatie op een rij:
Wat: Ouderbijeenkomst mediawijsheid – Media in Balans
Wanneer: 24 maart 2023, 13:30 – 14:30 uur
Door wie: BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur in Leiden
Kosten: Gratis
» Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom.

Ukkie Feestje in de Bibliotheek

Tijdens het Ukkie feestje hebben Bibliotheek Hogeland en Bibliotheek Uithuizen het over zoeken naar balans tussen voorlezen, bewegen en muziek. En natuurlijk wordt het meteen in de praktijk uitgevoerd met de ukkies! Dus kom gezellig samen luisteren naar een verhaal en bewegen en dansen met danscoach Nanda.

Praktische informatie op een rij:
Wat: Ukkie-Feestje in de Bibliotheek
Wanneer: Bibliotheek Hogeland: 25  maart 2023, 11:00 – 12:00 uur
                     Bibliotheek Uithuizen: 25 maart 2023, 14:30 – 15:30 uur
Door wie: Bibliotheken Het Hogeland / Bibliotheek Uithuizen
Kosten: Gratis
» Aanmelden kan hier. Let op de juiste tijd en locatie.

Webinar – Wijs met Media | Ukkies

Wil jij als ouder je kind goed begeleiden in de digitale wereld? Al van jongs af aan? Hoe lang mag een kind achter het scherm? Hoe houd je balans tussen stilzitten en actief bezig zijn? In hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? En welke media dan? Tijdens het webinar (Wijs met Media | Ukkies) geeft Andrea Kramp (deskundige mediawijsheid) je antwoord op deze vragen. Kom je ook? Let op: er zijn slechts beperkt aantal plaatsen beschikbaar. (Vol=vol)

Praktische informatie op een rij:
Wat: Webinar – Wijs met Media | UKKIES
Wanneer: 29 maart 2023, 20:00 – 21:00 uur
Door wie: Family Factory
Kosten: €7,50 excl. BTW
» Aanmelden kan hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!