Over 1 week beginnen de Media Ukkie Dagen!

17 maart 2023Over een week is het zover, de Media Ukkie Dagen gaan van start. De Media Ukkie Dagen vinden plaats van 24 t/m 31 maart. Dit jaar is het thema ‘Balans: Bewegen met media’ met als doel om ouders en opvoeders te informeren over de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. 

Meld je activiteit nog aan
Organiseer jij tijdens de campagne een activiteit? Meld deze dan aan op de landelijke kaart. Ouders en verzorgers zien dan in één opslag wat er zoal door het hele land georganiseerd wordt.

» Activiteit aanmelden

Inspiratiewebinar Bureau Jeugd en Media
Speciaal voor iedereen die werkt met kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, verzorgt Bureau Jeugd & Media een webinar tijdens de Media Ukkie Dagen op 20 maart van 20.00 tot 21.00 uur.
Wil je met ouders in gesprek over mediaopvoeding? Weten hoe het nou echt zit met ukkies en (on)gezonde schermtijd? En wil je ouders helpen met het vinden van balans tussen schermtijd en bewegen en praktische tips meegeven? Mediapedagogen Marije Lagendijk en Freek Zwanenberg bieden in een uur waardevolle inzichten en tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Na afloop heb je een aantal concrete handvatten om zelf met ouders in gesprek te gaan over mediaopvoeding voor ukkies. Deelnemers ontvangen twee tipsheets met tips omtrent gezonde schermtijd en hoe je over mediaopvoeding praat met ouders.

» Aanmelden kan hier


Deel de tien tips

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er tien tips om te bewegen met media ontwikkeld. Met deze tien tips kan je op een eenvoudige en snelle manier meer balans voor het kind creëren tussen stilzetten en actief bezig zijn, met EN zonder media. Deel de tips met ouders via jullie nieuwsbrief, sociale media of in een groepsapp.
De tips zijn vertaald in zes verschillende talen.

» Naar de tien tips


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23. Deze campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en dit jaar vieren we ons vijftienjarig jubileum. Benieuwd wat er allemaal i.h.k.v. dit jubileum te doen is? Kijk dan hier!