Over twee weken beginnen de Media Ukkie Dagen!

10 maart 2023Over twee weken is het zover, de Media Ukkie Dagen gaan van start. De Media Ukkie Dagen vinden plaats van 24 t/m 31 maart. Dit jaar is het thema ‘Balans: Bewegen met media’ met als doel om ouders en opvoeders te informeren over de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er door het hele land diverse activiteiten georganiseerd.

Balans: Bewegen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus proberen ouders en opvoeders te letten op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media?

Activiteiten aanmelden

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd. Organiseer jij ook een activiteit tijdens de campagne? Meld ‘m dan aan op de landelijke kaart. De landelijke kaart is een mooie plek waar (groot)ouders en opvoeders in één oogopslag kunnen zien wat er zoal door het hele land tijdens de Media Ukkie Dagen georganiseerd wordt.

Organiseer je zelf een activiteit? Meld ‘m dan aan op de landelijke kaart!

Netwerksessie 22 maart 2023

Op 22 maart 2023 organiseren we van 10.00 – 12.00 uur een gratis online Netwerksessie ‘Bewegen met media? Op zoek naar balans’. Tijdens deze sessie krijgen professionals kennis en handvatten om ouders, opvoeders en kinderen te kunnen helpen rondom het bewegen mét media. Ook gaan we in op de resultaten van het Iene Miene Media-onderzoek. Kom je ook? Meld je hier aan.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23.