Activiteiten dinsdag

6 maart 2023 –  De Media Ukkie Dagen staan bijna voor de deur! In aanloop naar deze campagne zullen we elke dinsdag een drietal activiteiten voor je uitlichten.  Zo zie je gemakkelijk wat er tijdens deze week door het hele land georganiseerd wordt. 

Organiseer je zelf een activiteit? Meld ‘m dan aan op de landelijke kaart!

Live webinar mediaopvoeding: van schermstrijd naar win-win

Je herkent het vast. ‘Nee, eerst dit level afmaken!’ Schermstrijd is in veel gezinnen een dagelijkse bron van frustratie. Getouwtrek over hoe lang, hoe vaak en welke apps en games mogen. Humankind belooft je een avond boordevol waardevolle inzichten en praktische tips, zodat je zelfs al samen met de allerjongste kunt starten met mediaopvoeding. Natuurlijk is er voldoende ruimte om jouw vraagstukken te bespreken. Met een grote dosis humor maakt dagvoorzitter Tom Vaessen er weer een levendige sessie van. Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Praktische informatie op een rij:

Wat: Live webinar mediaopvoeding: van schermstrijd naar win-win

Wanneer: 13 maart 2023 vanaf 20.15 uur

Door wie: Humankind

Kosten: Gratis

Baby Drive-in Bibliotheek Alblasserdam

Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar welkom met hun (groot)ouders of verzorgers én de kinderwagen. We ontdekken de leukste nieuwste boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en zang tijdens de dagelijkse dingen. Tijdens de Baby Drive-in ‘Media voor Ukkies’ besteden we aandacht aan de omgang met media. Voor kinderen kan het heel leuk en leerzaam zijn om met een scherm aan de slag te gaan. Welke media sluiten aan op de leefwereld van je kleintje en hoe kun je je kleintje hierbij begeleiden? Allemaal handige mediatips voor thuis! Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Praktische informatie op een rij:

Wat: Baby Drive-in Bibliotheek Alblasserdam

Wanneer: 15 maart 2023 10.30 – 11.30 uur

Door wie: Bibliotheek Alblasserdam

Kosten: Gratis

Peutervoorlezen Arcen

Kom je ook meeluisteren, dansen en zingen in de Bibliotheek van Arcen? Deze superleuke voorleesactiviteit is voor kinderen van 1,5 – 4 jaar. Natuurlijk zijn ouders, oma’s/opa’s, broers/zussen en vriendjes ook van harte welkom! Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Praktische informatie op een rij:

Wat: Peutervoorlezen Arcen

Wanneer: 14 maart 2023 10.15 – 10.45 uur

Door wie: Bibliotheek locatie Arcen 

Kosten: Gratis


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23.