Netwerksessie Media Ukkie Dagen 2023: Bewegen met media? Op zoek naar balans

28 februari 2023De juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten is voor veel ouders en opvoeders een uitdaging. Hoe lang mag een kind achter het scherm? Hoe houd je balans tussen stilzitten en actief bezig zijn? Tijdens de Netwerksessie Balans met media, in het kader van de Media Ukkie Dagen, krijgen professionals de kennis en handvatten om werk te maken van digitale balans voor kinderen van 0-6 jaar. Kom je ook?

Tijdens deze gratis online Netwerksessie op woensdag 22 maart 2023 gaan we van 10.00 – 12.00 uur met experts in gesprek over vragen als: welke richtlijnen en beweegadviezen zijn er? Wat weten we over het mediagebruik & bewegen in gezinnen met jonge kinderen? En welke aanpak werkt het best? Tijdens deze sessie krijg je de nieuwste kennis en adviezen. ‘En een inkijkje in de eerste resultaten van het verdiepende Iene Miene Media-onderzoek over bewegen met media.
Moderator Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media) gaat in gesprek met onder andere:

  • Rebecca Beck, specialist bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen vertelt over de beweegadviezen voor jonge kinderen en hoe je bewegen (ook mét media) kunt stimuleren, bijvoorbeeld in gesprek met ouders.
  • Anouk Tuijman, wetenschappelijk onderzoeker Gamen, gokken en mediawijsheid vertelt over het verdiepende Iene Miene Media-onderzoek over bewegen met media. Hoe gaan ouders hiermee om en waar lopen zij tegenaan? Daarnaast gaat ze – als mede-ontwikkelaar van het Digitale Balans Model – in op hoe je aan de slag kunt met digitale balans.
  • Rosanne Mostert, docent kinderyoga en maker & presentatrice bij KRO-NCRV, bekend van het kinderprogramma Yoga mee met Roos. Zij vertelt over hoe je media in kunt zetten om bewegen te stimuleren

» Kom je ook? Aanmelden kan hier

Thema 2023 ‘Bewegen met media’

Deze sessie wordt georganiseerd in het kader van de Media Ukkie Dagen, die plaatsvindt van 24 t/m 31 maart 2023. Tijdens deze campagne wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar is het thema Balans: Bewegen met media. We willen graag dat kinderen gezond opgroeien met media. Een gezonde balans tussen mediagebruik en andere activiteiten is daarin belangrijk. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kun je hen daarin bijstaan.

Praktische informatie

Deze sessie is gratis en vindt online plaats via Zoom, op woensdag 22 maart 2023 van 10.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 09.50 uur). De link naar de sessie ontvang je voor aanvang via de mail.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23.