Zet het landelijke webinar ‘Kom in beweging met media’ in je agenda

15 februari 2023Ook dit jaar wordt er tijdens de Media Ukkie Dagen een landelijk webinar georganiseerd. Dit is bedoeld om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te kunnen bieden aan (groot)ouders en verzorgers. Zet je het webinar ‘Kom in beweging met media’ van dinsdagavond 28 maart (20.00 – 21.00 uur) ook op de agenda?

Tijdens dit webinar laat Denise Bontje van Mediasmarties ouders en grootouders nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zet.

Toolkit voor bibliotheken

Bibliotheken kunnen dit webinar gratis aanbieden in hun werkgebied. Ouders, grootouders en verzorgers kunnen zich dan via jouw website aanmelden. Gebruik daarvoor de bijbehorende toolkit. Deze toolkit bevat o.a. de link naar het webinar en verschillende scenario’s, waarmee je als bibliotheek aan de slag kunt met het landelijk webinar tijdens, maar ook na de Media Ukkie Dagen.

De toolkit is ook te vinden op de website van Boekstartpro onder het kopje Media Ukkie Dagen op de pagina Mediaopvoeding.

Praktische informatie


Wat: landelijke webinar ‘Kom in beweging met media’


Wanneer: dinsdagavond 28 maart van 20.00 tot 21.00 uur


Voor wie: (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 t/m 6 jaar


Kosten: gratis


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD23.


Promotiefilmpje

Voor de promotie van dit webinar is een filmpje gemaakt. Denise Bontje vertelt daarin over het landelijk webinar en wat de deelnemers kunnen verwachten. Dit promotiefilmpje kan ingezet worden door de bibliotheek.

Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.