Verder aan de slag met mediaopvoeding

03 april 2022 –  De Media Ukkie Dagen zijn afgelopen. Door het hele land werden er onder andere door bibliotheken, CJG’s, maar ook op scholen activiteiten georganiseerd. Denk aan het landelijke webinar, maar ook de inzet van de MediaDiamant. Ga je na deze campagne door met mediaopvoeding? Hieronder een aantal tips op een rijtje.

Tips voor thuis 

Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik of een swipe bevinden ze zich in een andere wereld, maar hoe zorg je ervoor dat deze wereld aansluit bij de ontwikkeling en de belevingswereld van een kind? En hoe begeleid je een kind daar stap voor stap in? Antwoorden op dit en vele andere vragen zijn onder andere te vinden op deze pagina.

» Bekijk de tips

Het landelijk webinar ‘Swipe, stap, sprong’

Het landelijke webinar werd speciaal voor bibliotheken georganiseerd zodat zij op een gemakkelijke manier een online activiteit aan konden bieden voor ouders. In dit webinar werden veel vragen van ouders beantwoord door Denise Bontje die betrekking hadden tot mediaopvoeding. Er zijn ook veel nuttige tips en ervaringen gedeelt die kunnen helpen bij de opvoeding. Benieuwd welke tips er zoal gegeven werden? Bekijk het webinar terug

» Landelijk webinar ‘Swipe, stap, sprong terugkijken

MediaDiamant

Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden, maar je weet niet altijd precies hoe. De MediaDiamant kan je daar goed bij helpen. Het is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs te laten opgroeien. Klik hier om de MediaDiamant te bekijken.

» Bekijk de MediaDiamant

Bibliotheken en CJG’S

De Media Ukkie Dagen zijn afgelopen maar dat betekent niet dat er geen aandacht meer is voor de mediaopvoeding! Het is begrijpelijk dat je hier nog vragen over hebt. Met deze vragen kun je altijd terecht bij de bibliotheek of CJG bij jou in de buurt. 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22