Alle Q&A’s op een rij

02 april 2022 –  De Media Ukkie Dagen zitten er op. Tijdens deze campagne hebben drie  professionals op het gebied van mediaopvoeding video’s opgenomen aan de hand van het thema ‘Swipe, stap, sprong’. Anneke van Soest is zelfstandig mediacoach en gaf in haar video tips passend bij het onderdeel swipe. Freek Zwanenberg is mediapedagoog en werkzaam bij Bureau Jeugd en Media. Hij ging in op vragen die ouders kunnen hebben rondom stap.  Mediapedagoog Daniel Lechner sloot de serie video’s af met zijn visie over de vragen passend bij sprong. Benieuwd naar alle video’s? Bekijk ze hieronder. 


In het kader van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) zijn er drie Q&A video’s door professionals opgenomen die alle drie antwoord geven op vragen die bij ouders spelen. De video’s zijn gebaseerd op het thema ‘Swipe, stap, sprong. Vandaag lichten we alle video’s nog één keer uit. 


Swipe met Anneke van Soest

Het is goed om betrokken te zijn wanneer een kind gebruikmaakt van media. Maar wat kan een kind al en welke app, site of boek is dan geschikt? Het is belangrijk om te kijken naar de interesses én belevingswereld van een kind. Anneke geeft je tips die inzicht en informatie geven over waar je op kunt letten bij het beoordelen van media.

» Bekijk de Q&A van Anneke van Soest – swipe

Stap met Freek Zwanenberg

De meeste dreumesen, peuters en kleuters vinden televisie kijken en spelen met een tablet erg leuk en interessant. Ze kunnen er ook echt iets van leren als je ze stap voor stap begeleid. Maar hoe doe je dat precies? Bekijk de praktische tips en tricks in de video van Freek die inzicht en informatie geeft over waar je op kunt letten bij het mediagebruik van je ukkies.

» Bekijk de Q&A van Freek Zwanenberg – stap 

Sprong met Daniel Lechner

De beloftes van educatieve apps en programma’s vliegen om je oren, maar wat kan een kind er echt van opsteken? Hoe kan je media inzetten zodat een kind er iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling? Luister naar de belevingen en ervaringen van Daniel en kom erachter welke visie hij heeft op de vragen die er spelen. 

» Bekijk de Q&A van Daniel Lechner – sprong

Verder aan de slag met mediaopvoeding?

Wil je meer tips rondom het thema Swipe, stap, sprong? Neem dan een kijkje op deze pagina en laat je inspireren door de mogelijkheden. 

» Bekijk de tips

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22