Q&A met Daniel Lechner

01 april  2022 –  Daniel Lechner is mediapedagoog. Hij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen in de pedagogiek. Daarna specialiseerde hij zich tot mediapedagoog. Bij de Opleiding Mediacoach schoolt hij docenten, bibliothecarissen en mediacoaches op het gebied van mediaopvoeding. Daniel pleit voor een pedagogische benadering van mediaopvoeding, op basis van vertrouwen in het kind. Speciaal voor de Media Ukkie Dagen heeft hij daarover een video opgenomen. Benieuwd hoe hij hierover denkt? Neem snel een kijkje.


In het kader van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) zijn er drie Q&A video’s door professionals opgenomen die antwoord geven op vragen die bij ouders spelen. De video’s zijn gebaseerd op het thema ‘Swipe, stap, sprong. Vandaag sluiten we af met sprong. Kijk je mee?


Sprong

De beloftes van educatieve apps en programma’s vliegen om je oren, maar wat kan een kind er echt van opsteken? Hoe kan je media inzetten zodat een kind er iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling? Luister naar de belevingen en ervaringen van Daniel en kom erachter welke visie hij heeft op de vragen die er spelen. 

 

 

Meer tips?

Wil je meer tips rondom het thema swipe? Neem dan een kijkje op deze pagina en laat je inspireren door de mogelijkheden. 

De Q&A video’s over swipe en stap bekijken?

Anneke van Soest en Freek Zwanenberg hebben in het kader van de Media Ukkie Dagen ook een video gemaakt. Zij gaan in op verschillende vragen die bij ouders spelen. Hoe lang mag een ukkie op een scherm? Welke media zijn geschikt? En wat zijn de negatieve effecten? Benieuwd naar deze tips? Bekijk onderstaande video’s:

» Bekijk de Q&A van Anneke van Soest – swipe

» Bekijk de Q&A van Freek Zwanenberg – stap

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22