De activiteiten van vrijdag 1 april op een rij

01 april 2022 –  Na een ongelooflijk succesvolle mediawijze week vol workshops, informatiebijeenkomsten, webinars en voorleesuurtjes is vandaag de  laatste dag van de Media Ukkie Dagen aangebroken. Gelukkig zijn er vandaag nog genoeg activiteiten die je kan  bezoeken!


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


 

De activiteiten van vrijdag 1 april op een rij:

 


Ouder- en kinduurtje

Samen met je kind gaan we op een praktische en speelse wijze laten zien hoe je met media kunt voorlezen, kijken en luisteren. Leuk om te ontdekken hoe je je kind kunt begeleiden in de ‘digitale’ wereld. Kom je ook langs?

Datum: 01-04-22
Tijd: 10:00 uur – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek: Leek, Vlagtwedde, Uithuizen.
» Meer informatie en aanmelden


Boekstartochtend

We gaan deze ochtend een leuke ontdekkingsreis maken langs (digitale) verhalen. Spring op onze kaart en kom met één klik terecht in een andere wereld. We gaan samen voorlezen, zingen, spelen en kijken. Doe je mee?

Datum: 01-04-22
Tijd: 10:00 uur – 11:00 uur
Locatie: Uithuizen.
» Meer informatie en aanmelden


Online workshop, interactief voorlees e-book maken

Maak een persoonlijk en interactief voorlees e-boek! Voorlezen wordt daarmee een nóg groter feest. Het digitale boek reageert op aanrakingen van de kleine luisteraar. Er speelt dan bijvoorbeeld een geluid of animatie af. Zo krijgt jouw (klein)kind, neefje of nichtje een actieve rol tijdens het voorlezen. Avonturen komen tot leven. Omdat je het boek zelf maakt, kun je hem heel persoonlijk maken. Je wordt stap voor stap meegenomen hoe je dit kan doen. Ben je klaar? Stuur het boek op naar jezelf, vrienden en familie. Dan kunnen ook zij eruit voorlezen! 

Datum: 01-04-22
Tijd: 19:00 uur – 20:30 uur
Locatie: Bibliotheek West-Brabant (Oudenbosch)
» Meer informatie en aanmelden


Pret met boek en app

Combineer boeken met digitale media, dat maakt voorlezen nog leuker! Kom het met jouw ukkie uitproberen. Voor ouders en hun ukkies van 0-6 jaar.
Tussen 15.00 en 17.00 uur kun je binnenlopen wanneer jij wilt. Er zijn 4 verschillende activiteiten. Kijk wat er vrij is en kies samen met jouw ukkie welke activiteit jullie willen doen. Voor elk van de 4 activiteiten ligt materiaal klaar: een prentenboek, een iPad met een app die passend is bij het boek en spelmateriaal.

Datum:

    • maandag 28 maart 15:00 – 17:00 uur
    • woensdag 30 maart 10:00 – 12:00 uur
    • vrijdag 1 april 15:00 en 17:00 uur

Locatie: Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen» Meer informatie


Workshop deel 2: Op media-avontuur samen met je kind

Hoe geef jij invulling aan mediaopvoeding aan peuters en kleuters? Inspiratie hiervoor krijg je tijdens deze workshop van mediacoach Anneke van Soest. De workshop bestaat uit 2 delen: In de online sessie van woensdag 30 maart stapte je in de wereld van jouw kind en maakte je een mindmap. De tweede bijeenkomst is in de bibliotheek en swipe, stap en spring je samen met je kind langs verschillende opdrachten.

Datum: 01-04-22
Tijd: 16:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Vleuterweide
» Meer informatie en aanmelden

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22