Q&A met Freek Zwanenberg

31 maart 2022 –  Freek Zwanenberg is mediapedagoog en werkt bij Bureau Jeugd en Media. Speciaal voor de Media Ukkie Dagen 2022 geeft hij tips en bespreekt hij veel voorkomende vragen die ouders kunnen hebben rondom  mediaopvoeding. Wat kan een kind leren van boekjes lezen, filmpjes kijken of spelletjes spelen? En wat zijn bijvoorbeeld de negatieve effecten van media? Kom erachter in deze video. 


In het kader van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) zijn er drie Q&A video’s door professionals opgenomen die antwoord geven op vragen die bij ouders spelen. De video’s zijn gebaseerd op het thema ‘Swipe, stap, sprong. Vandaag gaan we verder met stap. Kijk je mee?


Stap

De meeste dreumesen, peuters en kleuters vinden televisie kijken en spelen met een tablet erg leuk en interessant. Ze kunnen er ook echt iets van leren als je ze stap voor stap begeleid. Maar hoe doe je dat precies? Bekijk de praktische tips en tricks in de video van Freek die inzicht en informatie geeft over waar je op kunt letten bij het mediagebruik van je ukkies.

 

 

Meer tips?

Wil je meer tips rondom het thema stap? Neem dan een kijkje op deze pagina en laat je inspireren door de mogelijkheden. 

» Bekijk de tips

Q&A video van gister bekijken?

Anneke van Soest is zelfstandig mediacoach en heeft een video aan de hand van swipe gemaakt. Wil je deze video ook bekijken? Neem een kijkje. 

» Bekijk de Q&A van Anneke van Soest

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22