Eerste Media UkkieLab geopend in Bibliotheek Roosendaal

Media UkkieLab

31-03-2022Zaterdagochtend 26 maart is in bibliotheek Roosendaal het Media UkkieLab feestelijk geopend. Met het initiatief hoopt de bibliotheek opvoeders van kinderen tussen de twee en zes jaar oud te informeren en te ondersteunen bij het maken van keuzes in mediaopvoeding.

Veel opvoeders worstelen met de rol van media binnen het gezin en hebben veel vragen over mediaopvoeding. In het Media UkkieLab gaan opvoeders aan de slag met tips en tools om samen met hun kind veilig en leuk aan de slag te gaan met media. Hierbij staat het spelen en ontdekken van verschillende soorten media centraal. Daarnaast krijgen opvoeders antwoorden op vragen, zoals: welke boekjes, films en spelletjes zijn leuk voor welke leeftijd? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, en wanneer juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen ontdekken en waar beleef je samen plezier aan?

» Meer informatie over het Media UkkieLab


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22