De activiteiten van donderdag 31 maart op een rij

31 maart 2022 –  Ook vandaag en morgen worden er weer verschillende mediawijze activiteiten georganiseerd in het kader van de Media Ukkie Dagen. Vandaag, donderdag 31 maart, kan je naar één van de onderstaande activiteiten.


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


 

De activiteiten van woensdag 31 maart op een rij:

 


Kijk hoe ik groei

Vandaag ga je met Bibliotheek Krimpen aan den IJssel op ontdekkingsreis in de bibliotheek. Samen met je ukkie duik je in verschillende verhalen en je gaat voorlezen, kijken, luisteren, spelen of doen. Je laat de kinderen ontdekken hoe leuk het is (en goed) om media af te wisselen. Daarnaast kunnen ze proeven van verschillende media. Ga je mee op reis?

Datum: 31-03-22
Tijd: 10:00 uur – 10:45 uur
Locatie: Bibliotheek Krimpen aan den IJssel
» Meer informatie en aanmelden


Mediaopvoedcollege

Ben je er klaar voor? Hoe begeleid je peuters en kleuters naar de ‘digitale wereld’. Hoe zet je media in, zodat kinderen er ook iets van leren? Media-expert Denise Bontje van Mediasmarties neemt je mee in het media-aanbod voor kinderen (0-6 jaar). Laat je inspireren en ontvang tips die je direct kunt toepassen.

Datum: 31-03-22
Tijd: 20:00 uur – 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Utrecht
» Meer informatie en aanmelden


Online vragenuurtje

Bibliotheek Nijkerk organiseert een online bijeenkomst waar je vragen kan stellen over mediawijsheid. Tijdens dit online vragenuurtje via Facebook (30 maart) en Instagram (31 maart) kan je al je vragen stellen en zal er antwoord geven worden via de stories. Stel ze gerust!

Datum: 31-03-22
Tijd: 14:00 uur – 15:00 uur
Locatie (online, Facebook): Bibliotheek Nijkerk
» Meer informatie en aanmelden


BoekStart-ochtend

Schermtijd is voor kinderen een feest, maar hoe zorg je dat het leuk en veilig is? Kom naar de BoekStart-ochtend in de bibliotheek. Samen met je kind gaan we je op een praktische en speelse wijze laten zien hoe je met media kunt voorlezen, kijken, luisteren en spelen.

Datum: 31-03-22
Tijd: 10:00 uur – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Dokkum, Winsum, Loppersum, Delfzijl, Winschoten, Veendam, Ter Apel
» Meer informatie en aanmelden


Proeverij voor pedagogische medewerkers 

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voor- en buitenschoolse opvang en kleuterklas. Het is daarom belangrijk om al bij de kleuters aandacht te besteden aan mediawijsheid. Hoe zet je als leerkracht media bewust in om je les te verrijken? En hoe betrek je ouders en opvoeders hierbij, zodat ze ook thuis media bewust en veilig kunnen gebruiken? Ontdek het tijdens deze proeverij.

Datum: 31-03-22
Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur
Locatie: Bibliotheek Uithuizen
» Meer informatie en aanmelden


Voorleesuurtje

Tijdens het voorleesuurtje gaan we samen kijken naar Hoor je de lente uit De Voorleeshoek. Maar, er is nog meer te doen. Er zijn tips over een aantal leuke apps en je kunt samen met je (klein)kind verschillend programmeerbaar speelgoed uitproberen. En wanneer de kinderen heerlijk aan het spelen zijn, kan er met elkaar in gesprek gegaan worden over het mediagebruik van jonge kinderen onder het genot van een kopje koffie of thee. Kom je ook?

Datum: 31-03-22
Tijd: 15:00 uur – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
» Meer informatie en aanmelden

 

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22