De activiteiten van woensdag 30 maart op een rij

30 maart 2022 –  We zijn alweer halverwege de Media Ukkie Dagen.  Ook vandaag wordt er weer van alles georganiseerd. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Bekijk hieronder een overzicht van vandaag!


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


 

De activiteiten van woensdag 30 maart op een rij:

 


Interactieve thema-avond mediaopvoeding met Vitamine Eef

Opvoeden in deze digitale tijd zet je als ouder voor uitdagingen. Ben je op zoek naar informatie en praktische tips om je kind te begeleiden bij gezond en veilig mediagebruik? Dan is deze avond zeker iets voor jou! Ouders krijgen antwoord op vragen als:

  • Hoe zorg je voor balans tussen digitale activiteiten en gewoon spelen?
  • Hoe help je je kind zelf te stoppen?
  • Wat zijn geschikte apps en hoe vind je die?

Het wordt een interactieve avond met praktische tips voor thuis.

Datum: 30-03-22
Tijd: 19:00 uur – 20:30 uur
Locatie: Bibliotheek Franeker
» Meer informatie en aanmelden


Ouder- en kind uurtje

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Bibliotheken besteden aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar en geeft tips over mediagebruik. Kom met je kind genieten van voorlezen, kijken, spelen, luisteren en veel meer.

Datum: 30-03-22
Tijd: 10:00 uur – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek: Blijham, Zuidhorn, Bedum, Appingedam
» Meer informatie en aanmelden


Voorleesuurtje 

Tijdens het voorleesuurtje ga je samen kijken naar Hoor je de lente uit De Voorleeshoek. Maar, er is nog meer te doen. Er worden tips geven over een aantal leuke apps en je kunt samen met je (klein)kind verschillend programmeerbaar speelgoed uitproberen. En wanneer de kinderen heerlijk aan het spelen zijn, kan er met elkaar in gesprek gegaan worden over mediagebruik en jonge kinderen onder het genot van een kopje koffie of thee. Kom je ook?

Datum: 30-03-22
Tijd: 11:00 uur – 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek: Zuidlaren, Ruinen, Odoorn
» Meer informatie en aanmelden


Proeverij voor pedagogische medewerkers 

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voor- en buitenschoolse opvang en kleuterklas. Het is daarom belangrijk om al bij de kleuters aandacht te besteden aan mediawijsheid. Hoe zet je als leerkracht media bewust in om je les te verrijken? En hoe betrek je ouders en opvoeders hierbij, zodat ze ook thuis media bewust en veilig kunnen gebruiken? Ontdek het tijdens deze proeverij.

Datum: 30-03-22
Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur
Locatie: Bibliotheek Uithuizen
» Meer informatie en aanmelden


Webinar mediaopvoeding – zo geef je digitale zwemles

Kinderen zijn op steeds jongere leeftijd in de weer met schermpjes. Dat is logisch, want de wereld om hen heen wordt steeds digitaler. Het is voor kinderen dus essentieel dat ze mediawijs en digitaal vaardig zijn. Dat leren ze niet vanzelf, daar hebben ze ons als volwassenen bij nodig. Het is ook niet gek als je allerlei vragen hebt. Welke filmpjes zijn geschikt voor mijn kind? Hoeveel schermtijd is nou eigenlijk gezond? Waar moet ik op letten? Om je een antwoord te geven op deze vragen organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe dit webinar.

Datum: 30-03-22
Tijd: 19:30 uur – 20:45 uur
Locatie (Online): Bibliotheek: Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Noord Veluwe
» Meer informatie en aanmelden


Media Ukkie inloopmiddag

Kom samen met je kind langs in het Skills-lab en ga aan de gang met verschillende robots. Jullie mogen zelf kiezen waar je mee wilt experimenteren. We hebben o.a. de volgende robots voor jullie klaar staan: Bee-bot en Blue-bot, M-bot, Co-de-Rups, Cubetto en Botley.

Datum: 30-03-22
Tijd: 08:00 uur – 18:00 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum
» Meer informatie en aanmelden


Pret met boek en app

Combineer boeken met digitale media, dat maakt voorlezen nog leuker! Kom het met jouw ukkie uitproberen; je kunt zo binnenlopen. Voor ouders en hun ukkies van 0-6 jaar.
Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je binnenlopen wanneer jij wilt. Er zijn 4 verschillende activiteiten. Kijk wat er vrij is en kies samen met jouw ukkie welke activiteit jullie willen doen. Voor elk van de 4 activiteiten ligt materiaal klaar: een prentenboek, een iPad met een app die passend is bij het boek en spelmateriaal.

Datum en Tijd:

    • maandag 28 maart 15:00 – 17:00 uur
    • woensdag 30 maart 10:00 – 12:00 uur
    • vrijdag 1 april 15:00 en 17:00 uur

Locatie: Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen

» Meer informatie en aanmelden


Mama Café met een voorlees robot

De LimonadeBrigade Lelystad komt langs in de Bibliotheek FlevoMeer. Ontmoet andere ouders en wissel ervaringen uit onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Ben je ook benieuwd? Je hoeft je niet aan te melden en kan gewoon naar binnen lopen met je ukkie.

Datum: 30-03-22
Tijd: 10:00 uur – 12:00 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek Lelystad
» Meer informatie


Workshop deel 1: Op media-avontuur samen met je kind

Hoe geef jij invulling aan mediaopvoeding aan peuters en kleuters? Inspiratie hiervoor krijg je tijdens deze workshop van mediacoach Anneke van Soest. De workshop bestaat uit twee delen: in de online sessie van woensdag 30 maart stap je in de wereld van jouw kind en maak je een mindmap. De tweede bijeenkomst (op vrijdag 1 april) is in de bibliotheek en swipe, stap en spring je samen met je kind langs verschillende opdrachten. Kom je ook?

Datum: 30-03-22
Tijd: 15:00 uur – 16:00 uur & op 1 april van 16:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Vleuterweide
» Meer informatie en aanmelden


Peutervoorlezen

Het gezellige peutervoorlezen is altijd een succes bij peuters. Ze kijken mee naar mooie prentenboeken en luisteren naar verhalen, vaak met grote vertelplaten en knuffels. Thema is dit keer Media Ukkie Dagen.

Datum: 30-03-22
Tijd: 10:00 uur – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek aan de Vliet
» Meer informatie en aanmelden

 


  • Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22