Wat is er te doen op dinsdag 29 maart?

29 maart 2022 –  Het is alweer dag 5 van de Media Ukkie Dagen! Ook vandaag zijn er door het hele land verschillende leuke activiteiten die je kan bezoeken. Vandaag, dinsdag 29 maart, kan je deelnemen aan onder andere onderstaande activiteiten.


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


 

De activiteiten van dinsdag 29 maart op een rij:

 


Boekstart-ochtend: Ouder en Kind uurtje

Deze ochtend wordt er een leuke ontdekkingsreis gemaakt langs (digitale) verhalen. Spring op de kaart en kom met één klik terecht in een andere wereld. Bij dit uurtje wordt er samen voorgelezen, gezongen, gespeelt en gekeken. Doe je mee?

Datum: 29-03-22
Tijd: 10:00 uur – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Leens
» Meer informatie en aanmelden


Voorleesuurtje

Tijdens de Media Ukkie Dagen is er in Gieten een speciaal voorleesuurtje. Je gaat samen naar een voorleesverhaaltje kijken en er kan gespeeld worden met programmeerbaar speelgoed. Lekker samen de digitale mogelijkheden ontdekken en wanneer de kleintjes spelen, is er de kans om het gesprek aan te gaan omtrent gezond mediagebruik.

Datum: 29-03-22
Tijd: 10:00 uur -11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Gieten
» Meer informatie en aanmelden


Webinar: De veelzijdigheid van de ipad in de kinderopvang

De iPad is meer dan alleen een apparaat dat je gebruikt voor je administratie. Ontdek op welke manier je de speel-leeromgeving van kinderen kunt vergroten door de inzet van iPads. Tijdens dit webinar zal de Rolfgroep je helpen door middel van mediatips te geven voor de opvoeding van ukkies.

Datum: 29-03-22
Tijd: 19:00 uur – 20:00 uur
Locatie: Online (de Rolf groep)
» Meer informatie en aanmelden


Interactieve lezing: Screen Kids

In deze interactieve lezing ontdek je meer over de effecten van technologie op jouw kinderen en de gevolgen voor jouw gezin. Bovendien ga je naar huis met praktische tips en ideeën over hoe je je kind sociaal vaardig maakt in een wereld vol beeldschermen.

Datum: 29-03-22
Tijd: 19:30 uur – 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Barneveld
» Meer informatie en aanmelden


Mediaproeverij: Kijk hoe ik groei

Tijdens de Media Ukkie Dagen gaat Bibliotheek aan den IJssel op ontdekkingsreis in de bibliotheek. Samen met je jonge kinderen duik je in verschillende verhalen en er zijn verschillende bezigheden zoals: voorlezen, kijken, luisteren, spelen of doen. Je laat de kinderen ontdekken hoe leuk het is (en goed) om media af te wisselen. Daarnaast kunnen ze proeven van verschillende media. Ga je mee op reis?

Datum: 29-03-22
Tijd: 10:00 uur – 10:45 uur
Locatie: Bibliotheek aan de IJssel
» Meer informatie en aanmelden


Ouder-kind Workshop: Bluebots

In de Makersplaats van de bibliotheek staat er een leuke ouder-kind workshop op het programma met Bluebots. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen, samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met het programmeren van een robotbijtje. Leuk om samen op ontdekking te gaan! Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 8 ouder-kind combinaties.

Datum: 29-03-22
Tijd: 15:30 uur -16:45 uur
Locatie: Bibliotheek Katwijk aan Zee
» Meer informatie en aanmelden

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22