Wat is er te doen op maandag 28 maart?

28 maart 2022 –   Er worden door het hele land verschillende mediawijze activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders, verzorgers, opvoeders en professionals. Vandaag, maandag 28 maart, kan je deelnemen aan bijvoorbeeld het landelijke webinar of een mediaproeverij voor kleintjes.


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


De activiteiten van maandag 28 maart op een rij:


Webinar: ’Swipe, stap, sprong’

Vandaag is het zover, het landelijke webinar met Denise Bontjes van Mediasmarties gaat vanavond om 20:00 uur van start. Samen met andere ouders duik je in het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders krijgen antwoord op vragen die zij hierover hebben en er wordt ingegaan op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen. Kom je ook?

Datum: 28-03-22
Tijd: 20:00 uur – 21:00 uur
Locatie: Online
» Meer informatie en aanmelden


Mediaproeverij voor kleintjes

Speciaal voor kinderen van 0-6 jaar organiseert Bibliotheek Tholen leuke workshops waarin je aan de slag gaat met verschillende soorten (digitale) media. De ukkies gaan lezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Afwisselend en vol leuke inspiratie! Ouders kunnen hun vragen stellen en krijgen tips van de mediacoach die aanwezig is. Kom je ook naar deze toffe middag?

Datum: 28-03-22
Tijd: 15:00 uur – 16:30 uur
Locatie: Bibliotheekvestiging Tholen
» Meer informatie en aanmelden


Webinar: Ontdek de veelzijdigheid en creativiteit van de iPad voor de BSO

De iPad is meer dan alleen een apparaat dat je gebruikt voor je administratie. Ontdek op welke manier je de speel-leeromgeving van kinderen kunt vergroten door de inzet van iPads.

Datum: 28-03-22
Tijd: 10:00 uur – 11:00 uur
Locatie: Online (de Rolf groep)
» Meer informatie en aanmelden


Activiteit: Het Media Ukkie Circuit

Stap samen in het prentenboek André het Astronautje leert tellen en ontdek nieuwe manieren om een verhaal te beleven met behulp van apps en digitale trucs. Maak kennis met bijvoorbeeld Cubetto: getallen, Quiver of maak via de green screen een foto van jezelf op de maan! Dit Media Ukkie Circuit is voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Datum: 28-03-22
Tijd: 10:00 uur – 10:45 uur
Locatie: Bibliotheek Medemblik, Admiraliteitsweg 2D
» Meer informatie en aanmelden


Voorleesuurtje in Valthermond

Tijdens het voorleesuurtje kijk je samen naar Hoor je de lente uit De Voorleeshoek. Maar, er is nog meer te doen. Zo krijg je tips over een aantal leuke apps en je kunt samen met je (klein)kind verschillend programmeerbaar speelgoed uitproberen. En wanneer de kinderen heerlijk aan het spelen zijn, kun je met elkaar in gesprek gaan over mediagebruik en jonge kinderen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Datum: 28-03-22
Tijd: 15:00 uur – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Valthermond, Vrijheidslaan 11B
» Meer informatie en aanmelden


Pret met boek en app

Combineer boeken met digitale media, dat maakt voorlezen nog leuker! Kom het met jouw ukkie uitproberen; je kunt zo binnenlopen. Voor ouders en hun ukkies van 0-6 jaar.
Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je binnenlopen wanneer jij wilt. Er zijn 4 verschillende activiteiten. Kijk wat er vrij is en kies samen met jouw ukkie welke activiteit jullie willen doen. Voor elk van de 4 activiteiten ligt materiaal klaar: een prentenboek, een iPad met een app die passend is bij het boek en spelmateriaal.

Datum:

  • maandag 28 maart  15:00 – 17:00 uur
  • woensdag 30 maart 10:00 – 12:00 uur
  • vrijdag 1 april  15:00 en 17:00 uur

Locaties: Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen
» Meer informatie en aanmelden

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22