Wat is er te doen op zaterdag 26 maart?

26 maart – Vandaag is de tweede dag van de Media Ukkie Dagen! Door het hele land worden leuke activiteiten georganiseerd voor (groot) ouders en/of (professionele) opvoeders. Vandaag kun je onder andere de workshop: Maak zelf toffe greenscreenvideo’s of de inloopochtend Stay & Play bijwonen.


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is. 


 

De activiteiten van zaterdag 26 maart op een rij:

 


Workshop: Maak zelf toffe greenscreenvideo’s

Met de greenscreenbox maak je zelf toffe greenscreenvideo’s en bevorder je het leesplezier en digitale geletterdheid van je kind! In deze gratis workshop van anderhalf uur wordt het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer gelezen en gaan ouders en kinderen samen aan de slag met het maken van een boekverfilming naar aanleiding van het prentenboek. Kom je ook een greenscreenvideo maken?

Datum: 26-03-22
Tijd: 13:00 uur – 14:30 uur
Locatie: Bibliotheek Harderwijk
» Meer informatie en aanmelden


Inloopochtend: Stay & Play voor ouders en jonge kinderen

BiblioNu organiseert vandaag een Stay & Play in vestiging Venray. Ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met verschillende (digitale) media. BiblioNu gaat in gesprek met ouders die vragen hebben en er zijn speelhoeken ingericht om verschillende media samen te ervaren. 

Datum: 26-03-22
Tijd: 10:00 uur – 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Venray
» Meer informatie en aanmelden

 


Wil je zien wat er volgende week bij jou in de buurt te doen is? Neem een kijkje op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22