Activiteiten Dinsdag: Media Ukkie Circuit

22 maart 2022 –  Wil jij met je ukkie samen spelenderwijs ontdekken hoe je apps en andere media goed en veilig kan inzetten voor de ontwikkeling van onder andere taal, motoriek en fantasie? Kom dan langs bij het Media Ukkie Circuit bij één van de Westfriese Bibliotheken. 


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. In de aanloop naar de Media Ukkie Dagen lichten we iedere dinsdag een activiteit voor je uit.


Media Ukkie Circuit

Stap samen in het prentenboek André het Astronautje en kijk wat er gebeurd. Zo leer je samen bekijken wat er gebeurd als verhalen koppelt aan media. . Maak daarnaast kennis met bijvoorbeeld Cubetto: getallen, Quiver of de green screen. Hoe tof is dat?. Dit Media Ukkie circuit is voor kinderen van 4 tot 6 jaar.


Wil je graag meer informatie over  het Media Ukkie Circuit? Kijk voor meer informatie op de website van de Westfriese Bibliotheken en kom gerust langs bij één van de locaties! 


Praktische informatie op een rij

Wat: Interactieve activiteit met handige tips en tricks voor ukkies en ouders waar je informatie krijgt over het mediagebruik van jonge kinderen.

Door: Westfriese Bibliotheken

Voor wie: Ouders en hun ukkie van 0 – 6 jaar

Waar en wanneer: Je kunt meedoen aan het Media Ukkie Circuit  in de bibliotheken Medemblik, Enkhuizen, Opmeer en Stede Broec Overal op dezelfde dagen en tijden:

  • maandag 28 maart tussen 10.00 en 10.45 uur
  • dinsdag 29 maart tussen 15.30 en 16.15 uur
  • woensdag 30 maart tussen 15.30 en 16.15 uur
  • donderdag 31 april tussen 10.45 en 11.30 uur

Hoe: Meld je gratis aan voor één van de desbetreffende dagen.


Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22.