Ga aan de slag met de tips voor thuis!

21 maart 2022 Wil jij met je ukkie aan de slag met media tijdens de Media Ukkie Dagen, maar weet je niet zo goed welke boekjes, apps of filmpjes geschikt zijn? Bekijk dan de verschillende tips voor thuis. De tips zijn aan de hand van het thema omschreven.

Swipe, stap, sprong 

Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik of een swipe bevinden ze zich in een andere wereld, maar hoe zorg je ervoor dat deze wereld aansluit bij de ontwikkeling en de belevingswereld van een kind? En hoe begeleid je een kind daar stap voor stap in? Antwoorden op dit en vele andere vragen zijn onder andere te vinden op deze pagina.

Swipe

Het is goed om betrokken te zijn wanneer een kind gebruikmaakt van media. Maar wat kan een kind al en welke app, site of boek is dan geschikt? Deze tips geven je informatie en inzichten over waar je op moet letten bij het beoordelen van media.

Stap

De meeste dreumesen, peuters en kleuters vinden televisie kijken en spelen met een tablet erg leuk en interessant. Ze kunnen er ook echt iets van leren als je ze stap voor stap begeleid. Maar hoe doe je dat precies? Bekijk deze tips om te een kind stap voor stap te begeleiden met media.

Sprong

De beloftes van educatieve apps en programma’s vliegen om je oren, maar wat kan een kind er echt van opsteken? Hoe kan je apps, filmpjes en boekjes inzetten zodat een kind er iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling? deze tips helpen je daarbij.

 

Bezoek een activiteit in je buurt!

Wil je naast deze tips ook graag een activiteit bijwonen in je regio? Bekijk dan de landelijke kaart om te zien wat er bij jou buurt georganiseerd wordt. 


Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22