Zet de MediaDiamant in!

14 maart 2022 – Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden, maar je weet niet altijd precies hoe. De MediaDiamant kan je daar goed bij helpen. Het is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs te laten opgroeien. 

Vijf kanten

De MediaDiamant bestaat uit vijf  kanten:

  • Plezier: geniet van de mogelijkheden
  • Inhoud: weet welke media geschikt zijn
  • Veilig: voorkom risico’s
  • Samen: begeleid je kind
  • Balans: momenten met en zonder

Iedere kant bevat verschillende praktische tips. Dit helpt ouders om het gesprek te starten en gezonde media gewoontes te creëren. Deze gewoontes kunnen per opvoedstijl en gezinssituatie verschillen. 

Bestellen

Naast het knipvel die je kunt inzetten als gesprekstool zijn er ook brochures beschikbaar per leeftijdsgroepen. Zo zijn er brochures voor: 0-5 jaar, 6-8 jaar, 9-12 jaar en 13-18 jaar. Je kunt ze gemakkelijk downloaden.
Wil je de brochures of knipvellen uitdelen in de bibliotheek, op school of de kinderopvang? Bestel ze dan via de webshop. Je betaalt dan alleen de verzendkosten. 


Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22