Webinar mediaopvoeding voor CJG en JGZ professionals

9 maart 2022 –  Speciaal voor medewerkers van het CJG  en de JGZ organiseert CJG Harderwijk, in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid op donderdagmiddag 24 maart een webinar over mediaopvoeding. In dit webinar wordt er ingegaan  op het belang van mediaopvoeding voor jonge kinderen.


Kinderen en schermpjes, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen zijn steeds jonger online actief. Ze klikken, tikken en swipen wat af. Ze groeien op in een wereld die steeds digitaler wordt. Het is voor jonge kinderen dus ook essentieel dat zij mediawijs en technisch vaardig zijn. Maar dat worden ze niet vanzelf. Daar hebben zij niet alleen begeleiding van ouders bij nodig, maar ook van jeugdprofessionals in de preventieve zorg.

Helaas is opvoeden met al die schermpjes om ons heen niet zo eenvoudig. 75% van de ouders weet eigenlijk niet zo goed hoe je mediaopvoeding vormgeeft. En dat is logisch, want we hebben immers geen voorbeeld uit onze eigen jeugd. Tijdens dit webinar geeft mediapedagoog Marije Lagendijk daarom inzicht in wat er bij ouders speelt en geeft je tips waar je goede en praktische informatie kunt vinden, zodat je ouders makkelijk door kunt verwijzen. 

Werk je als jeugdprofessional in de preventieve zorg en ben je benieuwd naar die praktische tips? Meld je dan aan via deze link


Praktische informatie op een rij

Wat: Webinar over mediaopvoeding voor professionals in de JGZ/CJG

Door: CJG Harderwijk en Netwerk Mediawijsheid

Voor wie: Jeugdprofessionals in de preventieve zorg

Wanneer: Donderdag 24 maart van 15.30 – 16.30 uur

Hoe: Aanmelden kan via deze link


Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22.