Activiteiten Dinsdag: Het media opvoedcafé 

Moeder met laptop

8 maart 2022 –  Kinderen worden op een steeds jongere leeftijd blootgesteld aan allerlei soorten media maar hoe moeten ze hiermee omgaan en op welke manier kun je als ouder ze begeleiden? Bibliotheek Westland helpt ouders en verzorgers met deze vragen. Op 26 maart organiseert de bibliotheek twee verdiepende sessies. 


Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Samen vragen we aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. In de aanloop naar de Media Ukkie Dagen lichten we iedere dinsdag een activiteit voor je uit.


Tijdens Het media opvoedcafé komt Michael Beeks van Oog en Oor een presentatie geven over myopie (bijziendheid) en geeft uitleg over de 20-20-2 regel (na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden veraf kijken, 2 uur buiten spelen per dag). Verder kunnen ouders vragen stellen en wordt er antwoord gegeven op vragen, zoals: hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het media opvoedcafé? Meld je dan aan bij Bibliotheek Westland voor één van de twee sessies.

Praktische informatie op een rij

Wat: ‘Media Opvoedcafé’ – Een activiteit waar je actief vragen kan stellen en geïnformeerd wordt over het mediagebruik van jonge kinderen.

Door: Bibliotheek Westland 

Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar

Wanneer: Zaterdag 26 maart 2022 van 10.00 – 11.00 en 11.00 – 12.00 uur

Hoe: Aanmelden voor het media opvoedcafé 


Organiseert jouw organisatie tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD22.